Kampfiksing-tiltalt etterforskes i Sverige

Mens han var tiltalt for kampfiksing i Norge, ble svensken i februar tatt inn til avhør i en lignende sak i Sverige. Mannen mistenkes for å være bakmann i et spillnettverk som inkluderer dommere i svensk fotball.

Forsvarer Abdelilah Saeme

REAGERER: Den svenske 43-åringens forsvarer Abdelilah Saeme reagerte da kampfiksingssaken klienten knyttes til i Sverige, ble trukket frem i Oslo tingrett torsdag.

Foto: Olav Døvik / NRK

Den 43 år gamle svensken er en av sju personer som sitter i Oslo tingrett, tiltalt for kampfiksing.

Han er tiltalt for bedrageri mot Norsk Tipping fordi han har vært med på å sette nesten 80.000 kroner på to kamper påtalemyndigheten mener er fikset.

Nå viser det seg at 43-åringen også mistenkes for det samme i Sverige.

– Det er en pågående etterforskning der fem personer er mistenkt. NN (den tiltalte i Oslo tingrett, journ. anm.) er en av de mistenkte, bekrefter etterforskningsleder Johan Lindmark overfor NRK.

Han vil ikke kommentere saken ytterligere.

DN: Mistenkes som bakmann i nettverk

Tirsdag 10. februar slo politiet til mot flere steder i Sør-Sverige. Bakgrunnen var et titalls kamper som ble meldt til politiet som manipulerte. To av dem som ble pågrepet, er dommere.

Mannen som sitter tiltalt i Oslo tingrett, mistenkes å være bakmann i et nettverk med forgreninger utenlands, som knyttes til et stort antall fiksede kamper i Sverige, skriver Dagens Nyheter.

Det har ikke lykkes NRK å få tak i 43-åringens svenske advokat Thomas Magnusson.

Bekreftet at han er mistenkt

Torsdag forklarte 43-åringen seg i kampfiksingssaken i Norge. På spørsmål fra aktor bekreftet han at han er en av de mistenkte i en kampfiksingssak som blir etterforsket i Sverige.

43-åringens norske forsvarer reagerte da aktoratet begynte å stille spørsmål om denne saken i Oslo tingrett i dag.

– I en rettssak skal man ikke bruke det at man er blitt tatt inn til avhør fordi man er mistenkt i en annen sak, som et indisium eller et bevis i en pågående sak. Det er ikke tatt ut noen tiltale, han er ikke dømt for noe, og det er regler i prosessen som forbyr at man går inn på de tingene, sier forsvarer Abdelilah Saeme til NRK.

Aktor Asbjørg Lykkjen sier hun i utgangspunktet kan spørre tiltalte om hva hun vil, og at det er opp til ham å velge hva han vil svare på.

– Jeg stiller et åpent spørsmål til ham, og han bekrefter at dette er korrekt, sier Lykkjen til NRK.

Aktor sier hun kun kjenner til den svenske etterforskningen gjennom det hun har lest i media, og påpeker at det er offentlig tilgjengelig informasjon som forsvarerne også kunne ha funnet selv.

– Hvor viktig kan dette være?

– I seg selv er det ikke noe bevis. Men det at han inngår i en straffesak som etterforskes i Sverige, sier noe om hva han holder på med der. Det samsvarer med det vi mistenker ham for i Norge også. Så det blir et indisium sammen med det vi har av øvrig materiale her, sier Lykkjen.

Den 43 år gamle svensken sier selv at han er en storspiller, at det eneste som betyr noe for ham er å spille, og at han får et kick av det.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger