Se bildene fra produksjonen av kaka
Bildegalleri: Kake og brudevals
Morten Carlson ved Britannia Hotell i Trondheim har laga kaka.
Har brukt måneder
Morten Carlson
Flere måneder har gått med til jobben, og den siste måneden før bryllupet er det bare kaka til Märtha og Ari han har jobbet med.
Mens kronprinsparets bryllupskake var i sju etasjer, var bryllupskaka i Stiftsgården fem etasjer høy.
Med med sine 150 kilo er det likevel ingen liten kake som ble servert. Morten Carlson lover i alle fall kake nok til de rundt 220 middagsgjestene i bryllupet.
Engelsk fruktkake
1 000 egg har gått med til kaka som er dynket med nærmere 30 liter punsj. Kaka er en engelsk fruktkake, og i bunnen er det biter av frukt og nøtter.
Planleggingen av kaka startet i januar. Da satte Morten Carlsen seg ned og tegnet kaka. Tegningen har så blitt godkjent av Slottet, bare med mindre endringer.
Märtha og Ari hadde ett ønske om kakepynten. De ønsket seg en bok.
Under selve bakeprosessen er det pyntingen av kaka som har tatt mest tid.
1 600 pynteelementer pryder kaka. Kaka er overstrødd med rosa roser og Märtha-liljer.
Ved siden av kaka ligger en spiselig bok. Det var brudeparet som ønsket seg akkurat dette.