Eide går av

Kai Eide går av som FNs spesialutsending i Afghanistan når perioden hans utløper.

FNs spesialutsending Kai Eide

Kai Eide

Foto: AFP PHOTO/SHAH Marai / Scanpix

Nyhetsbyrået Reuters meldte tidligere i dag at FNs generalsekretær Ban Ki-moon vil skifte ut Eide og utnevne en ny spesialutsending i Afghanistan innen januar. Byrået siterte anonyme diplomatiske kilder.

Avviser kobling

Meldingen ble satt i sammenheng med at Eide tidligere i år ble anklaget for å ta for lett på uregelmessighetene under presidentvalget i Afghanistan , der Hamid Karzai ble gjenvalgt for fem nye år.

Eide avviser enhver kobling mellom den varslede avgangen og den striden som vært rundt hans håndtering av påstandene om valgfusk i forbindelse med presidentvalget i Afghanistan.

Clinton på besøk

- Vi hadde Hilary Clinton på besøk nylig, og hun ba meg om å fortsette. Det samme har andre utenriksministere gjordt. Mitt inntrykk er at det har vært et samlet internasjonalt samfunn om den politikken jeg har ført, sier Eide til NRK.

Eide sier videre at han ikke kommer til å fortsette i jobben utover toårsperioden som utgår i mars, men at tidspunktet for avgangen ikke er fastsatt.

Ingen dramatikk

- Jeg har bedt FNs generalsekretær om å se seg etter en etterfølger. Det er ingen dramatikk knyttet til dette, sier han.

Eide mener de anonyme, diplomatiske kildene Reuters siterer skader FNs arbeid i Afghanistan.

SISTE NYTT

Siste meldinger