Jordskjelv på Sørvestlandet

Det har i natt vært et styrke 3 jordskjelv utenfor kysten mellom Egersund og Flekkefjord. Det bekrefter Jordskjelvsobservatoriet på Kjeller.

Laster kart, vennligst vent...

Mange fra Sørvestlandet har i natt tatt kontakt med NRK og fortalt om vegger som ristet og glass som klirret under jordskjelvet som skjedde like før kl 01. En av dem er Sven-Erik Åkerman i Egersund.

Sven-Erik Åkermann ved Jøssingfjord som ligger sånn omtrent midt mellom Egersund og F

Sven-Erik Åkermann ved Jøssingfjord som ligger omtrent midt mellom Egersund og Flekkefjord.

Foto: Sven-Erik Åkerman

– Jeg satt i sofaen og så på TV, og trodde egentlig at det var en stor bil som startet hos naboen eller noe sånt. Men så begynte det å riste i huset og da skjønte jeg at det var mer enn naboens bil. Så var det akkurat som et langt lavt tordenskrall som gikk forbi, så da skjønte jeg at det var et jordskjelv, sier Åkermann til NRK.

Seismolog bekrefter

Jordskjelvobservatoriet på Kjeller har også blitt kontaktet av mange som beskriver et jordskjelv i natt.

Vakthavende seismolog Tormod Kverna i Norsar sier at deres måleinstrumenter har registrert et jordskjelv like utenfor kysten mellom Flekkefjord og Egersund.

– Ja, det var et styrke 3 skjelv som vi har observert litt før kl 01 i natt. Det er lokalisert i området mellom Egersund og Flekkefjord litt utenfor kysten.

Kverna forteller at et styrke 3 skjelv er relativt vanlig for Vestlandet og Sørlandet. Han tror ikke det har gjort noen skade, men sier at det kan oppleves ubehagelig når det skjer nær kysten og bebyggelse.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger