Jobber på spreng med å identifisere den døde

Etter ett og et halvt døgn sliter politiet fortsatt med å identifisere mannen som døde etter å ha blitt truffet av en buss på Carl Berner i Oslo søndag. Nå håper de på hjelp fra Kripos og myndighetene i Ungarn.

Dødsulykke på Carl Berner

TRAGISK ULYKKE: En person døde etter å ha blitt truffet av en buss i Oslo søndag kveld. Politiet i hovedstaden klarer ikke å identifisere ham og håper på hjelp fra Kripos og myndigheter i Ungarn.

Foto: Fredrik Hove

Søndag kveld mistet en bussjåfør kontroll over bussen hun kjørte på Carl Berner i Oslo. En person døde etter å ha blitt truffet av bussen. Politiet vet lite om den døde mannen i 30-årene, og jobber på spreng med å få kartlagt identiteten hans.

– Vi har ikke sikker ID på ham og sliter med identifiseringen. Vi har fått tak i papirer som tyder på at han har vært innom Ungarn før han kom til Norge, så det kan være at han har vært asylsøker der, det vet vi ikke. Nå håper vi på å få hjelp fra ungarske myndigheter, sier etterforskningsleder ved trafikkseksjonen Knut Nysæter til NRK.no.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Les også: Buss kjørte ned fotgjengere: En død, tre skadd

Les også: Bussen EU-godkjent to dager før ulykken

Les også: Busstragedien på Carl Berner: Undersøker fem overvåkingsvideoer

Kripos-hjelp

NRK har tidligere skrevet at den døde mannen, ifølge politiet, er fra Midtøsten-området.

– Vi samarbeider med Kripos og Interpol (Kripos er nasjonalt kontaktpunkt for Interpol) og håper å få hjelp derfra til å slå fast identiteten hans. Det er ikke noe som tyder på at han har pårørende i Norge vi kan kontakte.

Politiet antar at mannen døde momentant, men svarene fra obduksjonen er ikke kommet ennå. De jobber også for å finne ut om det var bremsesvikt som gjorde at sjåføren mistet kontroll over bussen.

– Vi kan ikke utelukke at det er bremsesvikt som er årsaken. Vi har ikke fått endelige svar på de tekniske undersøkelsene. Det er mye som skal undersøkes på bussen. Vi skal også gå gjennom bilder og tegninger fra åstedet, forteller Nysæter.

Brudd på trafikkloven

NRK har også skrevet at bussen var EU-godkjent bare to dager før ulykken. Foreløpig er det planlagt at bussjåføren skal la seg avhøre tirsdag.

– Hun har ikke følt seg bra, men vi håper hun er i form til å gjøre dette i løpet av tirsdagen. Det beste er å få hennes versjon så tidlig som mulig.

Bussjåføren har foreløpig status som mistenkt, for brudd på trafikklovens § 3. Den sier blant annet: «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret».

Politiet utelukker ikke at hun kan bli siktet for et mer omfattende forhold i straffeloven.

– Det gjenstår å se ennå, men det er mulig. Det kommer helt an på hva som kommer frem i avhørene, hva vitner sier og hva vi får av svar fra de tekniske undersøkelsene, avslutter Nysæter.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger