NRK Meny
Normal

Jensen: – Ap og MDG får fram det verste i hverandre

GARDERMOEN (NRK): Siv Jensen brukte deler av landsmøtetalen til å harselere med miljøpolitikken til byrådet i Oslo med Arbeiderpartiet i spissen.

Siv Jensen

UT MOR STØRE: Siv Jensen langet ut mot Ap ved flere anledninger.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Når gateparkeringen stenges fordi det har kommet noen centimeter snø, da rister folk på hodet. Arbeiderpartier er mer opptatt av miljøpartiet enn Oslos innbyggere, sa Siv Jensen i sin tale til landsmøte og viste til at byrådet i Oslo i perioder har stengt parkeringsplasser i vinter for å legge til rette for syklistene.

Etter å ha ønsket velkommen til internasjonale delegater på både engelsk, fransk og spansk brukte partilederen mye tid på å snakke om byrådet i Oslo, som hun kalte Arbeiderpartiets utstillingsvindu og noe vi kan se nasjonalt hvis Ap kommer tilbake til makt i regjering. Jensen mener god samferdselspolitikk også er god miljøpolitikk. Hun mener svaret på klimautfordringene ikke er selvpisking, negativitet og en vanskeligere hverdag, som hun mener byrådet med Ap, SV og MDG gjør i Oslo.

– Når man tvinger nok plager på folk, så gjør de motstand. Når byrådet stenger parkeringsplasser, så tenker ikke folk at «det er jammen bra de tar miljøet på alvor». De skjønner ikke hva som går av politikerne, sier Jensen.

– Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne får fram det verste i hverandre.

– Ap har ikke visjoner

Jensen brukte flere anledninger til å sparke mot landets største parti. Også når det gjelder Arbeiderpartiets svar på den stigende arbeidsledigheten.

– Arbeiderpartiets svar er økt skatt. Det er et veldig dårlig svar. Økte skatter fører ikke til flere bedrifter og flere jobber. Det er verdiløst og definitivt feil medisin, sa Siv Jensen i sin tale til landsmøte, og mener Frps politikk handler om å bygge lande og få flere skattebetalere.

– Støres (paretileder Arbeiderpartiet red.anm.) politikk er å øke skatten for å fylle på oljefondet, mens Frp vil bruke handlingsrommet. Sånn at en ingeniør med en god idé kan komme i gang og en grunder som starter med tomme hender kan skape jobb for seg selv og potensielt mange flere.

KrF og Venstre ikke nevnt

Fremskrittspartiets leder gjennom 10 år understreket også at oljenæringen kommer til å være Norges viktigste næring i flere tiår framover. Og at det derfor er viktig å åpne nye leteområder, også utenfor Lofoten og Vesterålen.

– Verden trenger hver eneste dråpe av norsk olje. Vi må aldri snakke ned denne næringen. Hver dråpe vi henter opp er en mulighet for å opprettholde og videreutvikle velferdssamfunnet.

Jensen viet derimot ikke et eneste ord om samarbeidsklimaet med støttepartiene til regjeringen og sparkene til Frp fra Venstre-leder Trine Skei Grande og fungerende KrF-leder Dagrun Eriksen,

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger