NRK Meny
Normal

Vil ha 655 millioner ekstra i dieselavgift

I et brev til Stortinget opplyser finansminister Siv Jensen at hun vil hente inn 655 millioner kroner til statskassen ved å øke dieselavgiften.

Siv Jensen

Finansminister Siv Jensen vil sammen med den borgerlige regjeringen hente inn over 600 millioner kroner ekstra i inntekter i sitt statsbudsjett ved å øke dieselavgiften.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I det reviderte statsbudsjettet fra Solberg-regjeringen vil finansministeren øke avgiften for hver liter såkalt avgiftsfri diesel med 52 øre. Dette er diesel til kjøretøy og maskiner som ikke betaler veibruksavgifter, melder VG Nett.

70 millioner kroner av inntektene skal komme fra oppvarming med oljefyr i private husholdninger. Den gamle typen oljefyr blir forbudt fra 2020.

Den største delen av regningen, mer enn 300 millioner kroner, kommer fra avgiftsøkning på diesele til «traktorer, anleggsmaskiner og andre motorredskaper». Finansdepartementet gjør det klart at den klart største delen av dette igjen havner hos anleggsbransjen.

Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum reagerer nå på at han mener pariet øker utgiftene for dem som bygger veiene.

– Det rammer altså dem som bygger veier. Det slår meg som veldig underlig. Summen av denne avgiftsøkningen er dessuten mye, mye større enn det de foreslår å fjerne i bompenger. Det synes jeg er enda mer underlig, sier Vedum til VG Nett.

Trygve Slagsvold Vedum

Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum er svært skeptisk til endringene Jensen legger opp til.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger