Jensen tror hevn kan ligge bak korrupsjonsanklagene

KAGGE FORLAG/OSLO (NRK): Den suspenderte politimannen Eirik Jensen beskriver arbeidsmetodene sine som en risikosport.

Eirik Jensen leser fra sin egen bok

– TRÅKKET PÅ TÆR: Eirik Jensen skriver i sin nye bok at han tidlig mistenkte én spesiell person for å stå bak korrupsjonsanklagene mot ham.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Jensen har over 30 års karriere i politiet bak seg. Karrierepunktum skulle settes i fjor, året da han skulle gå av med pensjon. I stedet ble han i februar i fjor pågrepet og siktet for grov korrupsjon.

Hva gikk galt?

– Det er den risikoen du tar ved å møte mennesker og jobbe sånn som jeg har gjort. Det er en kalkulert risiko at ting kan slå ned som en bombe. Det er mange politifolk som har påstander mot seg, som har gått ut med rett rygg, sier Eirik Jensen til NRK.

– Har tråkket på noen tær

I selvbiografien «På innsiden» skriver Jensen at han tidlig mistenkte at en han i boken kaller «Henrik», var kilden til korrupsjonsanklagene.

Hvorfor mistenkte du ham?

– Det er en refleksjon jeg gjorde meg. Når du ligger tre døgn på glattcelle, må du la tankene spinne, og det gjorde jeg. Jeg var innom flere ulike scenarioer, i og med at jeg har hatt med mange rare folk å gjøre. Men hevn kanskje? Jeg vet ikke. Det får jeg kanskje aldri vite heller, sier Jensen.

– Det er en del av den risikosporten som er ved å jobbe som meg. Det at man har tråkket på noen tær gjennom årenes løp, kan man ikke utelukke. Og jeg er godt kjent med at jeg har hatt noen ubehagelige opplevelser i forbindelse med det jeg har gjort i felt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eirik Jensen på boklansering

RISIKO: Eirik Jensen har vært opptatt av å jobbe ute i felt i stedet for bak et skrivebord, noe han mener innebar stor risiko. Torsdag møtte han pressen i forbindelse med lanseringen av selvbiografien.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Avviser hevnmotiv

Narkotikasiktede Gjermund Cappelen har i flere avhør forklart hvordan han mener Jensen gjennom en årrekke hjelp ham med å smugle hasj til Norge.

Cappelens forsvarer Benedict de Vibe sier hans klient avviser at motivasjonen er hevn.

Benedict de Vibe

BENEKTER: Benedict de Vibe, forsvarer for Gjermund Cappelen, avviser at klienten har hevn som motivasjon. Cappelen har forklart at Jensen hjalp ham med å smugle hasj til Norge.

Foto: Camilla Wernersen / NRK

– Hadde han hørt uttalelsen, ville han ha spurt om ikke Jensens bok er en hevn, sier de Vibe.

– Ikke tenkt på tiltale

Jensen har hele tiden hevdet sin uskyld.

Han har ikke orket å tenke på hva som kan bli utfallet av etterforskningen.

– Jeg har ikke tenkt tanken på tiltale. Jeg har vernet meg selv, jeg har det tøft nok som det er bare med saken. Man må ta én dag om gangen, det er sånn jeg har levd helt siden dette skjedde.

SISTE NYTT

Siste meldinger