Jensen roser Listhaugs regjeringsinnsats

GARDERMOEN (NRK): Partileder Siv Jensen roste Sylvi Listhaug og angrep Jonas Gahr Støres innvandringspolitikk da hun åpnet Frps landsmøte på Gardermoen.

Frp landsmøte 2018

Partileder og finansminister Siv Jensen deler ut pølser sammen med tidligere justisminister Sylvi Listhaug på Frps landsmøte.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Sylvi gjorde en strålende jobb i regjering. Sylvi fortsatte å stramme inn innvandringspolitikken etter Anders (Anundsen, journ.anm.). Slik fikk vi kontroll med den største tilstrømmingen siden andre verdenskrig, sa Jensen til stor applaus fra Frps landsmøte.

Listhaug måtte som kjent gå av som justisminister etter et kontroversielt Facebook-innlegg om Arbeiderpartiets innvandringspolitikk tidligere i år, og gå over til en tilværelse som helsepolitiker på Stortinget.

Sylvi Listhaug benyttet deler av talen under Frps landsmøte til å hylle Sylvi Listhaug.

Jensen mener nettopp innvandringspolitikken ble avgjørende for at Frp fikk fortsette i regjering etter valget.

– Ap var feige i innvandringspolitikken. De ville bygge mindre vei, frata eldre valgfrihet, og øke skatter og avgifter. Det er en politikk vi og folk flest ikke vil ha, sa hun.

– Ikke hatprat

Skjermdump Sylvi Listhaugs Facebookutspill

Facebook-innlegget som startet sluttet på Sylvi Listhaugs tid som justisminister.

Foto: NRK

Listhaugs omstridte Facebook-innlegg førte til en stor debatt, der flere hevdet at Frp-politikeren førte en for drøy retorikk og nøret opp under det samme hatet som førte til terrorangrepet 22. juli 2011.

Siv Jensen mener partiets politiske motstandere bommer når de anklager Frp for å spre hat.

– Det er ikke hatprat å ønske en streng innvandringspolitikk, å si nei til kvinneundertrykkende plagg som burka og nikab, eller å si at innvandrere må lære seg norsk. Vi lar oss ikke kneble, sier hun.

– Vi kan ikke lukke øynene for at mange år med innvandring har fått konsekvenser i Oslo. Det har ikke manglet på advarsler. Dere har sagt det, jeg har sagt det, Per (Sandberg, journ.anm.) har sagt det, Anders (Anundsen) sa det, fortsatte Jensen.

Siv Jensen åpnet Frps landsmøte med å berømme partiet for valgresultatet etter fire år i regjering.

– En seier at Støre tapte

Jensens talte om gjenkjennelig Frp-politikk da hun åpnet landsmøtet: skatt, vei, eldreomsorg, innvandring og en god dose kritikk av Ap-leder Jonas Gahr Støre. Hun hevdet at Arbeiderpartiet ikke er i stand til lå styre landet, og at Støre «står i spagat» i innvandringsdebatten.

– Jonas Gahr Støre ble ikke statsminister og Hadia Tajik ble ikke justisminister. Det er en seier i seg selv, sa hun da hun oppsummerte valget.

– Den ene dagen prøver Støre å tøffe seg litt i innvandringsdebatten. Så får han tilbakemeldinger fra lokallag som ønsker mindre innvandring. Da stikker han halen mellom beina, mener Jensen.

Siv Jensen ble rørt til tårer av mottakelsen hun fikk da hun skulle tale til Frps landsmøte fredag.

Støre: – Megafon-politikk

Jonas Gahr Støre er ikke overrasket over at han nok en gang blir tema på åpningstalen under et Frp-landsmøte. Han kaller talen et eksempel på Siv Jensens «megafon-politikk».

– Jeg har blitt vant til det, og det er ingen nyhet at hun ikke vil ha meg som statsminister. Det er gjerne slik at når man vil ha oppmerksomheten bort fra regnskapet av hva du har gjort i politikken, så deler man ut karakteristikker om andre, sier han til NRK.

Han avviser Jensens påstand om at Arbeiderpartiet står i spagat i innvandringssaken.

– Vi står for en streng, rettferdig og human innvandringspolitikk. Den tiden hvor innvandringspolitikken kom ut av kontroll i Norge i nyhere tid, var på hennes vakt i 2015, sier han.

Siv Jensen i tale til Frps landsmøte.

SE VIDEO: Siv Jensen i tale til Frps landsmøte.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger