Jensen om budsjettet: Det er gode nyheter vi kommer med

Finansminister Siv Jensen var sparsommelig med detaljene da hun møtte pressen torsdag morgen, men varsler et budsjett tilpasset bedre tider.

Finansminister Siv Jensen (Frp) møtte tradisjonen tro pressen utenfor boligen sin på Nordstrand torsdag morgen.

GODE TIDER: – Det er gode nyheter vi kommer med, varsler finansminister Siv Jensen. Torsdag morgen forlot hun boligen på Nordstrand med det ferske statsbudsjettet i veska.

Tradisjonen tro sto pressekorpset klart da finansministeren i halv sju-tida torsdag kom ut av boligen på Nordstrand i Oslo med neste års statsbudsjett i veska.

Jensen, som i dag leverer fra seg sitt første statsbusjett for det nye stortinget, sier årets budsjett byr på gode nyheter.

– Jeg gleder meg til å legge frem statsbudsjettet for 2018. Det er egentlig gode nyheter vi kommer med, for nå har pilene snudd. Nå går ledigheten ned, veksten i økonomien går opp, og flere kommer i arbeid, sa Jensen til det møtende pressekorpset.

Varsler strammere livreim

Allerede under regjeringens budsjettkonferanse i vår varslet Jensen at årets budsjett kom til å by på tøffere prioriteringer.Jensen har tidligere varslet at regjeringen ønsker en lavere oljepengebruk neste år, men ville torsdag morgen ikke si noe om hvor mye av Oljefondet regjeringen vil tappe i 2018.

– Det får dere vite når tallene blir presentert klokken åtte, men dette er et budsjett som er veldig godt tilpasset en ny virkelighet. Nå har vi vært gjennom noen veldig krevende år, der mange har mistet jobben. Nå skapes det mange flere arbeidsplasser, og det er veldig gode nyheter.Jensen gjentar samtidig at oljepengebruken vil bli lavere i tiden som kommer.

Siv Jensen på Snap

SIV SNAPPER: Følg «nrknyheter» på Snapchat for å følge Siv Jensen bak kulissene i dag.

Foto: NRK

– Det vi har vært tydelig på, er at vi nå gir mindre gass fordi det går bedre.

Tenker på støttepartiene

Forut for årets budsjett har statsminister Erna Solberg signalisert at det vil bli en sterkere satsing på Forsvaret, og en mer kritisk tilnærming til pengebruken i velferdsordningene.

På spørsmål om budsjettet har noen håndsrekninger til støttepartiet KrF, svarte Jensen at en regjering alltid tenker på samarbeidspartnerne sine når et budsjett blir laget.

– Selv om det alltid er enda viktigere å tenke på hva som er best for landet, sier Jensen.

Klokken 8 legger regjeringen frem nøkkeltallene i statsbudsjettet. Regjeringen presenterer sitt forslag til statsbudsjett for Stortinget klokken 10.

Følg «nrknyheter» på Snapchat for å følge finansminister Siv Jensen bak kulissene i dag. Leser du dette på mobil, kan du trykke her for å legge oss til.

SISTE NYTT

Siste meldinger