– IOC har seg selv å takke for OL-nei

Finansminister Siv Jensen (Frp) mener IOC bør lære av Oslos OL-nekt, og heller satse på å lage et mer folkelig og edruelig OL-arrangement i framtida.

Finansminister Siv Jensen sier IOC har seg selv å takke for at det ikke blir OL i Oslo i 2022.
Jensen sier vi nå kan bruke pengene på andre, viktige ting

– VELDIG GLEDELIG: Se TV-innslaget med finansminister Siv Jensen (Frp).

– Jeg synes det var en gledelig beslutning, fordi det handler om at vi har sett krav fra IOC som ikke lar seg bære i Norge, sier Jensen i en kommentar til avgjørelsen om å trekke OL-søkanden.

Frps landsmøte vendte allerede i vår tommelen ned for at Oslo skulle arrangere OL 2022. Onsdag kveld avgjorde Høyres stortingsgruppe at det var for stor splittelse i folket til at de kunne anbefale regjeringen å støtte et OL i hovedstaden. Dermed trakk Oslo kommune søknaden om statsgaranti.

Ja-siden så lenge ut til å være i flertall, men bare i løpet av det siste døgnet før avgjørelsen falt endret flere mening. Usikkerhet om kostnader og nyss om urimelige luksuskrav fra IOC spilte trolig inn.

  • Se Debatten om hvorfor det ble nei til OL i Oslo 2022 på NRK1 klokka 21.30 i kveld. Folkefesten er avlyst. Hvordan i alle dager endte folkebevegelsen «norsk idrett» opp me då ha folket mot seg?

– Jeg tror IOC med fordel kan gå i seg selv for å lage et mer folkelig og edruelig arrangement i framtiden, poengterer finansministeren.

– Med dette avslaget får vi sendt et veldig tydelig signal til IOC, og vi slipper å prioritere mellom et OL og andre viktige formål i budsjettene fremover, legger hun til.

Røsland kaller IOC arrogant

Etter at det ble klart at OL-søknaden til Oslo trekkes, kom IOC med krass kritikk av Norges søkerkomite. Ifølge IOC har de «servert norske politikere en rekke halvsannheter» som kommentar til at Norge valgte å si nei til OL 2022.

Byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland (H) synes IOC oppfører seg arrogant.

– Det er en kritikk som både i form og innhold langt på vei kommenterer seg selv. Å anklage de norske debatten for å være preget av halvsannheter og faktafeil er noe IOC kunne ha spart seg for, sier Røsland.

Han innrømmer at det kan ha forekommet opplysninger som ikke har vært presise eller helt korrekte.

– Men å legge til grunn at det største regjeringspartiets stortingsgruppe ikke har forstått hva denne saken dreier seg om, eller at de som har engasjert seg i debatten heller ikke har forstått spørsmålet, synes jeg minner om en arroganse som de kunne ha spart seg, gjentar byrådslederen.

Byrådslederen i Oslo, mener IOC oppfører seg arrogant. 
Etter at det i går ble klart at OL-søknaden trekkes, kom IOC med krass kritikk av Norges søkerkomite. 
Samtidig mener flere eksperter at IOC har et stort omdømmeproblem.

Byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland (H) synes IOC kunne ha spart seg for kritikken av søkerkomiteen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger