NRK Meny
Normal

Jensen hørte på «Purk eller skurk» under aktors prosedyre

OSLO TINGRETT (NRK): Den korrupsjonstiltalte politimannen sjekket aktors opplysninger opp mot NRKs populære podkast.

Prosedyrer i rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

HØRTE PÅ PODKAST: Eirik Jensen tar fram hodetelefoner under rettssaken fredag.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mens aktor Kristine Schilling holdt sitt sluttinnlegg, satt Eirik Jensen med hodetelefoner på tiltaleplassens bakerste rad.

Øreproppene var koblet til mobiltelefonen, og ikke rettens lydsystem, noe som fikk mange til å undre seg hva Jensen hørte på.

Hans forsvarer John Christian Elden oppklarer:

– Ut fra noe aktor påsto i prosedyren, gikk han tilbake og lette etter noe som var sendt i podkasten «Purk eller skurk», som viste at det aktor sa skulle være feil, sier Elden til NRK.

Podkasten forteller historien om politimannen, og inneholder blant annet intervjuer med de tiltalte og vitner i saken.

Illustrasjon av Eirik Jensen
Foto: Illustrasjon: Marco Vaglieri / NRK

Aktor: – Et svik mot politiet

Aktor Kristine Schilling startet sin prosedyre med å trekke fram to tilfeller som hun mener beviser politimannens korrupsjon.

Han har erkjent å ha fått en klokke til en verdi av 17.000 kroner fra Cappelen, men hevder han leverte den tilbake. I tillegg til det mener Spesialenheten at Cappelen var ansvarlig for oppussing av Jensens bad i 2005/2006. Dette hadde en verdi av 290.000 kroner, mener aktoratet.

Aktor Schilling mener Cappelen var Jensens kontantkilde. Hun mener Jensen samarbeidet med Cappelen om narkotikavirksomhet, til og med rett etter 22. juli 2011.

– Det er ikke til å forstå, og det er hoderystende, at Jensen i det hele tatt kan prioritere kontakten med Cappelen denne dagen, sa Schilling i sin prosedyre.

Hun nevnte også et politivitnes reaksjon i retten da hun fikk se meldingene fra Jensen.

– Hun begynte å gråte. Reaksjonen er beskrivende for det svik og skuffelse kollegaer føler når de er blitt kjent med kontakten Eirik Jensen har hatt med Cappelen. Det må bety medvirkning til kriminalitet, konkluderte Schilling.

Hun forklarte også i sin prosedyre hvorfor hun mener Jensen må ha visst at Cappelen drev med omfattende narkotikakriminalitet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger