NRK Meny
Normal

Jensen holder tale til landsmøtet

GARDERMOEN (NRK): Siv Jensen er inne i sitt 10. år som partileder og styrer et regjeringsparti som gjør det stabilt bra på meningsmålingene.

FrP-landsmøte

10 ÅR SOM PARTILEDER: Siv Jensen holder tale for landsmøtet på Gardermoen.

– Det engasjementet vi ser gir styrket oppslutning, sa Siv Jensen på åpningen av Frps landsmøte fredag.

Etter to og et halvt år i regjering er Fremskrittspartiet samlet til landsmøte på Gardermoen.

På Norstats målinger for NRK har Frp ligget stabilt på 17-18 prosents oppslutning. I målinga for mars fikk partiet 17,1 prosent. Frp har blant annet fått mye gjennomslag i regjeringen om innstramminger i asylpolitikken, der forslagene som nå ligger kan gjøre Norges asylpolitikk til en av de strengeste i Europa.

Fått mye kritikk

Støttepartiene til regjeringen har gått hardt ut mot regjeringens asylpolitikk, sist ved fungerende KrF-leder Dagrun Eriksen og ved Venstre-leder Trine Skei Grande på partiets landsmøte. Så får vi se om Siv Jensen svarer på kritikken når hun skal tale til sitt partis landsmøte.

Etter Jensens tale starter innleggene og debattene i salen. Fredagen ble viet eldreomsorg, men temperaturen kan stige når det er ventet at forsvarspolitikken vil stå sterkt i sentrum lørdag.

Forsvarsdebatt

Flere fylkeslag har sendt inn resolusjoner der de ber om at Frp skal vedta å bruke to prosent av brutto nasjonalprodukt til forsvaret. Et mål som skal nås innen 2024. Men det endelig resolusjonsforslaget, der alle forslagene er samlet til ett, er ennå ikke kjent og blir sannsynligvis lagt fram lørdag.

Regjeringskollega Høyre vedtok på sitt landsmøte å bruke to prosent av budsjettet, men satt ikke noe årstall som mål.

Onsdag skrev Dagens Næringsliv om forsvarsminister Ine Eriksen Søreides planer om å kutte 1.500 stillinger i forsvaret. .

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger