Hopp til innhold

Jensen forsvarte Listhaug på BBC: – Hun har en lysende fremtid

Sylvi Listhaugs avgang har vekket oppsikt i Storbritannia. Mandag var Frp-leder Siv Jensen gjest i BBC-programmet HARDtalk for å forsvare sin tidligere justisminister.

Middagsselskap med Frp-velgere.

Frp-leder Siv Jensen sammen med Sylvi Listhaug på et Frp-arrangement i fjor.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

I en snau halvtime ble Jensen spurt ut av programleder Stephen Sackur om blant annet høyrepopulisme og innvandring.

Sylvi Listhaugs mye omdiskuterte Facebook-innlegg om Arbeiderpartiet og terror ble også tema for sendingen.

– Mange av våre lyttere husker det kanskje ikke, men Arbeiderpartiet har jo selv blitt rammet av terror. Jeg lurer på: hva må hun si for at du ikke skal ønske henne i ditt parti? spurte Sackur.

– La meg først si at terrorangrepet som rammet Norge, var forferdelig. Men jeg mener det er bra at en politiker som trår feil, sier unnskyld. Det mener jeg flere burde gjøre. Derfor har vi lagt dette bak oss, svarte Jensen.

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) ga en uforbeholden unnskyldning i Stortinget, torsdag.

SA UNNSKYLD: Sylvi Listhaug (Frp) på Stortingets talerstol.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– En lysende fremtid

Stephen Sackur

TØFF: BBC-programleder Stephen Sackur er kjent for sin tøffe tone.

Foto: World Travel & Tourism Council (CC BY 2.0)

Listhaugs uttalelse om at «Her i Norge spiser vi svin, drikker alkohol og viser ansiktet vårt» og Jensens egne uttalelser om snikislamisering av Europa ble også tema i sendingen.

– Tror du Listhaug kan få en rolle i regjeringen igjen?

– I fremtiden, ja. Hun er faktisk en fremragende politiker med en lysende fremtid, svarte Jensen.

Listhaug trakk seg som kjent som justisminister da det i mars ble klart at stortingsflertallet ikke lenger hadde tillit til henne. Forrige uke ble Tor Mikkel Wara utnevnt som hennes etterfølger.

– Ikke et populistparti

Sackur startet programmet med å kalle Frp et populistparti, og hevdet stadig at partiet spiller på frykt i sin retorikk. Begge deler avviste Jensen.

– Vi er ikke et populistparti. Vi er et liberalistparti som også er bekymret for innvandring og strammer inn politikken på det området, sa hun.

– Hvis du både avviser merkelappen som populist og sier dere ikke spiller på frykt, hvordan forklarer du da Sylvi Listhaugs uttalelse om at det finnes «ulver i fåreklær» blant innvandrere?

– Dette er noe folk diskuterer hele tiden, og noe vi må ta tak i. Flertallet av innvandrere i Norge oppfører seg veldig bra, men vi må unngå at folk ikke blir integrert. Vi har også en god del av det, svarte Jensen.

HARDtalk blir sendt på BBC World Service, og er dermed kjent i land over hele verden. Programmet har blitt sendt på TV og radio siden 1997.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger