NRK Meny
Normal

– Siv Jensen informert om voldtektssak i formiddag

Siv Jensen ble først informert om den anmeldte voldtektssaken i formiddag, timer før saken først ble omtalt av NRK, forteller leder av organisasjonsutvalget Per Arne Olsen.

Per Arne Olsen

Per Arne Olsen i Fremskrittspartiets organisasjonsutvalg sier Siv Jensen har fått med seg nyheten om voldtektsanmeldelsen.

Foto: NRK

Siv Jensen

Siv Jensen er opptatt med regjeringssonderinger, men ble informert om NRKs reportasje i formiddag.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Olsen hadde ikke rukket å snakke med Jensen da han møtte NRK i kveld.

– Jeg vet at hun har sett nyhetene, og utover det vet jeg ikke verken hva reaksjonen har vært eller hva hun komme til å gjøre, sier han til NRK.

– Jensen har sett innslaget

Voldtekten skal ha skjedd etter et partiarrangement i begynnelsen av august.

Partiet ble varslet på epost av kvinnen 28. august i år.

Kvinnen ble avhørt fredag forrige uke, og anmeldelsen ble signert tirsdag, opplyser kvinnens bistandsadvokat, Hege Salomon til NRK.

– Jeg vet at hun har sett innslaget og at hun ble informert i formiddag om at det kom et innslag. Hun kommer sikkert til å bruke kvelden i kveld til å tenke på innslaget, sier Olsen til NRK.

Han har i kveld sittet på partikontoret i Oslo sentrum sammen med flere andre for å håndtere alle mediehenvendelsene som har kommet i kjølvannet av NRKs avsløring.

Har trukket seg

De to mennene som er anmeldt for voldtekt avviser anklagene, men valgte i kveld å be om å bli fritatt fra tillitsvervene sine i partiet, melder NTB.

Siv Jensen er for tiden opptatt med regjeringssonderinger sammen med Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti. Ingen av de tre potensielle samarbeidspartnerne ønsker å uttale seg om voldtektssaken i kveld, skriver NTB.

Olsen sier til NRK at saken foreløpig ikke har skapt bølger innad i partiorganisasjonen.

– Jeg har ikke fått noen reaksjoner internt av nevneverdig grad utenom at vi gjerne skulle vært foruten denne saken. Det regner jeg med at de fleste i partiet er enig med meg i, sier han til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger