Hopp til innhold

Varetektsfengsler Eirik Jensen i nye fire uker

Polititoppen Eirik Jensen gis fire nye uker med varetektsfengsling. – Han er skuffet, men ikke overrasket, sier hans forsvarer til NRK.

Jens-Ove Hagen i Oslo tingrett

BEKREFTER VIDERE VARETEKT: Forsvarer Jens-Ove Hagen som møtte i tingretten for Eirik Jensen bekrefter til NRK at klienten har fått nye uker i varetekt av Oslo tingrett.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Oslo tingrett behandlet tirsdag Spesialenhetens ønske om lengre varetektsfengsling for den betrodde politilederen.

Retten gir nå Eirik Jensen fire nye uker varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, bekrefter forsvarer Jens-Ove Hagen til NRK.

– Han er skuffet, men ikke overrasket, sier advokat Hagen om Eirik Jensens reaksjon da det var klart at det blir videre varetektsfengsling.

Hagen hadde egentlig kjempet for at politimannen nå skulle løslates.

Forsvareren og Jensen hadde et håp om løslatelse, eller at fengslingstiden kunne bli kortere enn fire uker.

For Eirik Jensen har det ikke bra slik forsvareren tidligere har fortalt.

– For ham tar det veldig på – den kombinasjonen av isolasjon og at han sitter inne for en sak han på det mest bestemte mener seg uskyldig, sier Hagen.

Jensen vil ikke lenger være isolert etter i dag, og det vil nok lette situasjonen noe for ham mener forsvareren. Samtidig vil de bruke dagene som kommer til å vurdere om de vil anke videre fengsling.

– Vi har foreløpig ikke avgjort om videre fengsling skal ankes. Det vil vi avgjøre i løpet av torsdag, sier forsvareren Jens-Ove Hagen til NRK.

Følg saken fortløpende: Polititopp siktet for korrupsjon i NRKs nyhetssenter

Eirik Jensen

SKUFFET: Polititoppen Eirik Jensen må fortsatt sitte innelåst mens Spesialenheten etterforsker siktelsen på grov korrupsjon mot ham. Han ble selv skuffet over avgjørelsen, men ikke overrasket.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Forsvareren krevde løslatelse

Eirik Jensen har hele tiden nektet for å ha gjort det han blir beskyldt for.

Forsvareren hans mener nå også at han burde kunne løslates fra varetekt.

– Mitt syn som hans forsvarer er at betingelsene for videre fengsling ikke er oppfylt. Hva som kom fram konkret i rettsmøtet er jeg avskåret fra å kunne fortelle dere, sa Jens-Ove Hagen til NRK rett etter at dagens rettsmøte var over.

Les mer: Forsvarer: – Han har det ikke bra

Hagen mener at mistanken mot hans klient er svekket.

– Han har etter min oppfatning ingen problemer med å gi forklaringer på de beskyldningene som kommer frem, og parere dem. Jeg er også av den oppfatning av at dette gjør at mistanken mot ham svekkes, sa forsvareren til NRK etter det siste avhøret med Jensen forrige onsdag.

Ba om fire nye uker varetekt

Liv Øyen i Oslo tingrett

TIDLIG: Liv Øyen i Spesialenheten sa i Oslo tingrett at etterforskningen fortsatt var i en tidlig fase, og at det derfor var viktig med videre varetektsfengsling.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Spesialenheten for politisaker hadde tirsdag bedt om utvidet varetektsfengsling for Eirik Jensen.

Begjæringen var på fire uker med varetekt med brev- og besøksforbud.

– Spesialenheten mener det fortsatt foreligger skjellig grunn til mistanke om grov korrupsjon. Vi ser på etterforskningen som omfattende og at vi fremdeles er i en tidlig fase, sa leder Liv Øyen for etterforskningsavdelingen i Øst-Norge til NRK etter at fengslingsmøtet var over i Oslo tingrett.

Les mer: Ber om fire nye uker for Jensen

Eirik Jensen har til nå sittet fire uker i varetekt.

Det var mandag 24. februar at den betrodde polititoppen ble pågrepet i garasjen på Politihuset i Oslo. Han ble siktet for grov korrupsjon, og har siden sittet innelåst og isolert.

Spesialenheten fikk også isolasjonen forlenget etter to uker, men ba ikke om videre isolasjon da de gikk til retten tirsdag.

– Det er ut fra en helhetsvurdering om hva som er tilstrekkelig opp mot forholdsmessighet ved videre fengsling, sa Øyen tirsdag ettermiddag.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger