Hopp til innhold

Jensens advokat – Vi har ikke fått presentert noen bevis for beskyldningene

Forsvarsadvokaten til den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen er skuffet over utfallet etter kveldens avhør. Jensen satt flere timer i avhør i Spesialenhetens lokaler søndag kveld.

Eirik Jensen

Eirik Jensen ble avhørt i kontoret til Spesialenheten for politisaker i Kirkegata i Oslo. Politilederen er siktet for korrupsjon og har blitt suspendert.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Jens-Ove Hagen

Forsvarer for polititoppen Jens-Ove Hagen har kalt siktelsen for «generelt veldig vag».

Foto: Falch, Knut / NTB scanpix

– Det har vært skuffende liten fremdrift i dagens avhør. Vi fikk ikke på langt nær presentert de konkrete beskyldningene som min klient har behov for å imøtegå, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til NRK.

Etter en avhør som har vart i 4,5 timer, er forsvarsadvokaten svært skuffet over resultatet.

–Vi forventet at de ville presentere dokumenstasjon for historien. Vi fikk ikke presentert noe slikt. Det var ingenting i nærheten av bevis, sier Hagen.

Jensen avviser at han har mottatt penger, varer eller tjenester fra den narkotikasiktede 47-åringen.

I mediene har beskyldningene mot ham samtidig haglet, uten at han har fått sjanse til å forsvare seg. Jensen er fortvilet over situasjonen, ifølge forsvareren. Hagen forteller at dette har vært en påkjenning for hans klient.

– Han er helt fortvilet og har det svært tungt. Veien videre er lang og tung, ikke minst for Jensen som sitter isolert 24 timer i døgnet, sier advokaten.

– Kommer dere til å anke fengslingskjennelsen?

– Det gir ikke noen mening å anke den nå. Vi har ikke fått utskrift av avhøret og heller ikke tilgang på ny informasjon fra politiet som kan bringe noe nytt inn i denen saken, avslutter en tydelig misfornøyd forsvarer.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Jens-Ove Hagen, forsvarsadvokaten til den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen er skuffet over utfallet etter kveldens avhør.

Jensens forsvarsadvokat er skuffet over innholdet i dagens avhør.

Ønsker å svare på beskyldninger

Siden Eirik Jensen ble pågrepet på mandag, og senere fremstilt for varetektsfengsling tirsdag har det kommet ut flere opplysninger i media om hva han beskyldes for.

Jensen som var kjent for sitt arbeid mot organisert kriminalitet i Oslo ble siktet av Spesialenheten for grov korrupsjon, men de som etterforsker ham har offentlig gått ut med svært lite om grunnlaget.

Forsvarer for polititoppen Jens-Ove Hagen har kalt siktelsen for «generelt veldig vag».

– Nå ønsker han å bruke alle muligheter for å signalisere at han er uskyldig, har forsvareren fortalt.

Anker fengslingen

Eirik Jensen kjemper mot alle beskyldninger, og sier han er uskyldig.

I media har likevel advokaten til en narkotikasiktet 47-åring kommet med påstander om at Eirik Jensen skal ha gjort det mulig for hans klient å smugle store mengder hasj inn til Norge mot penger.

– I utgangspunktet hadde de et vennskapelig forhold. Så utviklet det seg til et mer forretningsmessig forhold der sammenhengen var innførsel av hasj til Norge, hevdet mannens advokat Benedict de Vibe til NRK torsdag.

Eirik Jensens forsvarer har vært klar på at politimannen ønsker å bli konfrontert med beskyldningene som rettes mot ham, og som Spesialenheten bygger sin sak på.

– Vi ser frem til å få disse påståtte bevisene som skal florere, lagt på bordet. Jeg kjenner meg ikke igjen at det skal foreligge beviser for disse beskyldningene, har Hagen sagt til NRK.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger