Jens hjem til Ingrid og låst dør

Statsministerfruen Ingrid Schulerud må tenke litt over om hun er fornøyd med fire nye år som statsministerfrue.

Jens Stoltenberg og Ingrid Schulerud
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Stoltenberg hjem til kona i natt

- Jeg er glad på min manns vegne. På mine egne vegne vil jeg tenke litt over saken, sa Schulerud til pressekorpset som ventet utenfor gjerdet i Parkveien i Oslo.

- Det er begge deler med en slik posisjon, sa Schulerud som arbeider i Utenriksdepartementet, men som har gått ned i stillingsandel for å rekke å utføre plikter som "statsministerfru".

- Men jeg synes det er imponerende hva Arbeiderpartiet har gjort, og det er imponerende at de holder ut, sa hun om politikerne - og fortalte at hun hadde fulgt valgsendingene omgitt av gode venner.

- At de får fortsette er ganske unikt i europeisk forstand. Det er knapt en regjering i Europa som har overlevd et valg. Så jeg er imponert over mannen min, sa hun.

- Og valget var kjempespennede, mente Schulerud før den svartglinsende og pansrede statsministerbilen svingte inn gjennom porten.

- Jeg er godt fornøyd, sa Jens Stoltenberg selv da han steg ut av bilen som vil kjøre ham rundt i fire år til, med en stor SUV BMW med ytterligere politifolk på slep.

Jens Stoltenberg og kona Ingrid Schulerud foran døra til statsministerboligen valgnatten

Litt i stuss ble statsministerpartet stående og vente før dørlåsen sa klikk.

Foto: Poppe, Cornelius / Scanpix

- Jeg er sliten men tilfreds. Man skal være sliten når man har hatt en jevn valgkamp, konkluderte han.

- Uansett er det sterkt at Arbeiderpartiet har gått frem i regjeringsposisjon. Og det er første gang siden 1957 at vi har gått frem to stortingsvalg på rad, sa statsministeren.

Før fruen grep tak i ham og uttalte:

- Nå er han bare min, og geleidet sin statsministermann opp trappen til boligen de er pliktig å bo i av sikkerhetsgrunner.

Men der ventet en låst dør - og de ble stående litt i stuss mens det drøyde og drøyde foran døren i tungt tre. Da smilene litt oppgitt kom, sa det klikk i dørlåsen - og de kunne gå inn - trolig for fire nye år.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger

Norske surfarar kjem seg ikkje til utlandet. Så no drar dei til Stad i staden.

RÅ BØLGER: Vinterbølgene på Stad tiltrekker seg surfarar.

RÅ BØLGER: Vinterbølgene på Stad tiltrekker seg surfarar.

Koronafaste surfarar reiser i staden til Stad