Jan Werner Danielsen er død

Artisten Jan Werner Danielsen ble fredag funnet død i leiligheten sin i Oslo.

 

Jan Werner
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Danielsen ble 30 år gammel.

Onsdag avlyste artisten en spillejobb på grunn av sykdom. Danielsens manager meldte på artistens hjemmeside at han slet med en halsbetennelse.

Kriminalvakta ved politiet i Oslo opplyser at det ikke ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

Danielsens familie er sjokkert over det og ønsker ro. Ifølge VG Nett var det en venn av Danielsen som fant ham i leiligheten.

Slo tidlig igjennom

Jan Werner Danielsen, som er fra Nord-Odal, hadde sin første opptreden da han var fire år gammel.

Som 12-åring vant han Talent '88, og han fikk sin første platekontrakt som 13-åring, men slo for fullt igjennom da han som 18-åring vant Talentiaden i NRK.

Samme år, i 1994, vant han den norske finalen i Melodi Grand Prix, sammen med Elisabeth Andreassen, og "Duett" kom på sjetteplass i den internasjonale finalen. Etter dette innledet de to artistene et flereårig samarbeid.

I 2000 deltok Jan Werner igjen i den norske finalen i Melodi Grand Prix, denne gangen alene, og kom på andreplass med sangen "One More Time".

Jan Werner Danielsen - eller bare Jan Werner - har deltatt i mange musikalske sammenhenger, fra pop til klassisk. Han har tolket klassikere som Johann Sebastian Bach, men har også laget sine egne sanger og melodier. I tillegg har han turnert som kunstnerisk leder for Dissimilis.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger