Hopp til innhold

Jacob Zuma skal diskutere Libya i Norge

I dag kom Sør-Afrikas president Jazob Zuma på statsbesøk til Norge. På sine to dager i landet skal han diskutere klima, miljø og Libya.

Zuma i Oslo

I dag kom Sør-Afrikas president Jacob Zuma til Oslo. I morgen er kongen og dronningen vertskap for den sør-afrikanske presidenten med gallamiddag på slottet.

Zuma kom i følge med en rekke ministre, og både i dag og i morgen møter de representanter fra regjeringen. De skal diskutere blant annet klima og miljøspørsmål, og ikke minst situasjonen i Libya.

Zuma er en kontroversiell og populistisk politiker, men regnes for å ha bedre kontakt med grasrota enn hovedmotstanderen Thabo Mbeki.

I morgen er kongen og dronningen vertskap for den sør-afrikanske presidenten med gallamiddag på slottet.

– Det er gjetergutten som ble frihetsleder, og frihetshelten som ble president. Han er kjent for å ha skapt fred. Han er også en av de siste statslederne som møtte Gaddafi, sier Tomm Kristiansen, tidligere Afrika-korrespondent og NRK-journalist.

Zuma er også kjent og kritisert for sine mange koner, og Kristiansen er usikker på hvem av konene som skal være følget hans på gallamiddagen.

– På invitasjonen til gallamiddagen står det ett konenavn. Men hun som kom sammen med ham i dag var en annen kone, så vi får se hva han har i kofferten, sier Kristiansen.

Artikkelen fortsetter under klippet:

Video Jacob Zuma

NETT-TV: President Jacob Zuma på besøk i Norge. Tidligere Afrika-korrespondent Tomm Kristiansen omtaler presidenten.

Opprør i hjemlandet i dag

Sør-Afrika

Tilhengere av ANCs ungdomsleder Julius Malema demonstrerte utenfor partiets hovedkvarter tirsdag.

Foto: ANTONY KAMINJU / Reuters

Tilhengere av ANCs ungdomspartis leder Julius Malema støtte sammen med sørafrikansk politi tirsdag, kort tid før ungdomspolitikeren skal møte for partiets disiplinærkomité, skriver NTB.

Et stort antall Malema-tilhengere hadde samlet seg før høringen utenfor ANCs hovedkvarter i sentrum av Johannesburg.

Malema er kalt inn på teppet i partiets disiplinærkomité, og hans politiske karriere står på spill, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Han anklages for å så splittelse etter at han blant annet har kritisert Zuma og dessuten kommet med brysomme uttalelser om at den demokratisk valgte regjeringen i nabolandet Botswana må avsettes med makt.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger