Jacob Jervell er død

Den kjente teologen, presten og forfatteren Jacob Jervell er død, 88 år gammel. Det bekrefter familien overfor NRK.

Jacob Jervell er død

Jervell jobbet som professor ved Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Foto: Laurvik, Henrik / NTB scanpix

Teologen, presten og forfatteren Jacob Jervell er død, 88 år gammel.

Jervell er internasjonalt anerkjent bibelforsker og skrifttolker. Han er regnet som en av Norges mest markante teologer og samfunnsdebattanter. Han mottok ridderkorset av St. Olavs Orden i 2000.

Han jobbet som professor ved Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo, og var internasjonalt anerkjent som ekspert på Det nye testamentet.

Jervell har spilt en markant rolle i offentlig debatt i Norge. Allerede 1959 vakte han oppmerksomhet gjennom sin utleggelse av fortellingen om den fattige Lasarus og den rike mann i Lukas 16.

Også utenfor det akademiske miljø har han gjort seg bemerket med bl.a. klare synspunkt på etikk i næringslivet og helsevesenet.

No. dokumentarserie. Åtte personer som har satt spor etter seg i norsk etterkrigshistorie, forteller om seg selv. Teologen og debattanten Jacob Jervell er internasjonalt anerkjent bibelforsker og skrifttolker. Også utenfor det akademiske miljø har han gjort seg bemerket med bl.a. klare synspunkt på etikk i næringslivet og helsevesenet. (2:8)

DOKUMENTAR: Åtte personer som har satt spor etter seg i norsk etterkrigshistorie, forteller om seg selv.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger