NRK Meny
Normal

IT-sjefen i Nav går på dagen

I en e-post til kollegene skriver IKT-direktør Nina Aulie at hun har blitt utsatt for et sterkt press om å trekke seg. Nå kaller arbeidsministeren Nav-ledelsen inn på teppet.

Nina Aulie, IKT-direktør i NAV

SLUTTER: Nina Aulie har vært IKT-direktør i Nav i seks år. Mandag gikk hun på dagen.

Foto: Nyebilder.no

Ledelsen i Nav ønsker ikke å la seg intervjue om saken, men bekrefter i en pressemelding at Aulie har sagt opp sin stilling.

– Det er leit både for Nina og meg at arbeidsforholdet ble avsluttet på denne måten, sier Nav-direktør Joakim Lystad.

Nav-sjef bekrefter «uenighet»

Det var IT-nettstedene Computerworld og digi.no som først omtalte saken.

NRK kjenner innholdet i e-posten Aulie sendte til sine kolleger mandag. Der skriver den nå avgåtte direktøren at ledelsen har utsatt henne for et sterkt press for å få henne til å slutte som IKT-direktør.

Også Nav skriver i sin pressemelding at de er kjent med at Aulie følte seg presset til å gå av.

– Jeg kan bekrefte at vi har vært uenige. Det har pågått en prosess over lang tid mellom Nina og meg om ledelsen av IKT-avdelingen, sier Lystad i pressemeldingen.

En gjennomgang konsulentselskapet McKinsey har gjort av Nav IKT har spilt en sentral rolle i Aulies avgjørelse om å gå på dagen.

I e-posten kommer det fram at Aulie mener at arbeidsgiveren har brukt oppsummeringen av denne rapporten til å presse henne ut av stillingen. Hun mener også at McKinsey sin gjennomgang er basert på en mangelfull kartlegging.

NRK kjenner ikke innholdet i rapporten. Nav-ledelsen hevder på sin side at oppsummeringen ennå ikke er klar.

– Oppsummeringen er ikke ferdig, og er kun en del av bildet, sier Lystad.

Kalles inn på teppet

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson krever nå en gjennomgang av saken.

– I lys av dagens utvikling, der IKT-direktøren har trukket seg med øyeblikkelig virkning, har jeg bedt arbeids- og velferdsdirektøren (Nav-sjef Joakim Lystad, red. anm) om en orientering i saken, sier Frp-statsråden til DN.

Eriksson understreker overfor avisen at personalpolitikk er Nav-direktørens ansvar. Likevel vil han holdes oppdatert på hvilke grep og omorganiseringer som nå foregår i Nav.

– Det er viktig for meg å være trygg på at de grep som tas ikke går utover verken hastighet eller kvalitet på IKT-moderniseringen i etaten. Videre er det viktig at jeg kan føle meg trygg på at Nav har den nødvendige kompetansen til å drifte de nye IKT-løsningene på en trygg og god måte, slik at brukerne er sikret riktig hjelp til riktig tid, sier han til DN.

Jungel av IT-systemer

Aulie har jobbet som IT-direktør i Nav siden 2008.

Nav bruker i dag flere hundre ulike IT-programmer, og det har lenge vært et ønske om å rydde opp i jungelen. Moderniseringsprosjektet skulle koste 3,3 milliarder kroner å stå ferdig i 2018. Men i januar i år innrømmet Lystad overfor VG at de hadde vært for ambisiøse.

Nav opplyste overfor avisen at de siden oppstarten høsten 2012 og ut fjoråret hadde brukt 700 millioner kroner på prosjektet, men at mange av planene nå var lagt på is.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Nina Aulie.

Stabsleder i IKT-avdelingen, Grete Heen, skal ifølge Nav fungere som IKT-direktør de nærmeste dagene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger