Ambassadør kalt hjem etter påstander om upassende oppførsel

Den israelske ambassadøren Naim Araidi ble i 2012 sendt til Oslo for å bedre Israels image i Norge. Nå er han kalt hjem etter anklager om upassende oppførsel mot kvinnelige ansatte ved ambassaden.

Naim Araidi

KALT HJEM: Israels ambassdør til Norge er kalt hjem etter påstander om upassende oppførsel mot kvinnelige ansatte ved ambassaden i Oslo.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

14. februar reiste Aradi i det stille tilbake til Israel.

Etter det NRK vet har flere av de kvinnelige ansatte ved ambassaden og i hans private hjem i Oslo klaget over upassende oppførsel mot dem.

Ikke ferdig etterforsket

Israelske myndigheter sendte for to uker siden to etterforskere til Norge for å undersøke påstandene. Etter det NRK kjenner til fant etterforskerne ut at mistanken mot ambassadøren var så sterk, at han straks ble bedt om å forlate landet, og sin post som ambassadør.

Ambassadøren er nå tilbake i Israel. Etterforskningen mot ham er ikke avsluttet. Om det ender med rettssak eller kun disiplinær reaksjon, er ennå usikkert, etter det NRK forstår.

– Skulle bryte ned fordommer

– Han var en del av en sjarmoffensiv fra Israels side, for å myke opp nordmenns bilde av Israel. Han har vært med på å bryte ned fordommer. Han har vært veldig viktig for Israel i Norge fordi han har representert noe annet, sier Cecilie Hellestveit, midøstenekspert ved Universitetet i Oslo.

Les også: Bytter ambassadør for å bedre omdømme

NRK har vært i kontakt med Naim Araidi i dag. Han ønsker ikke å bli intervjuet, men sier anklagene er usanne, og at han dro hjem på grunn av helseproblemer i familien.

Det israelske utenriksdepartementet ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK i dag.


Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger