Intense asylforhandlinger i Stortinget

Justisminister Anders Anundsen sitter nå i møter med KrF og Venstre. Målet er å komme i havn med asylforhandlingene.

Anundsen i gangen på Stortinget

INGEN KOMMENTAR: Anders Anundsen smilte, men ga ingen kommentar, da han var på vei inn til forhandlinger med KrF og Venstre om lengeværende asylbarn.

Foto: NRK

Det var VG som først omtalte møtevirksomheten fredag.

Ifølge avisen møttes justisministeren, Venstre-leder Trine Skei Grande, KrF-leder Knut Arild Hareide på sistnevntes kontor ved lunsjtider.

Varig ordning for lengeværende barn

Til stede på møtene er også statssekretærene Lars Øy (H) fra Statsministerens kontor og Jøran Kallmyr (Frp) fra Justisdepartementet, og ekspedisjonssjef Terje Sjeggestad fra Justisdepartementets innvandringsavdeling.

Etter noen timer tok de en pause. Rundt klokken 15 kom Anundsen, Sjeggestad og Kallmyr tilbake til Hareides kontor, og forhandlingene fortsetter.

Tema er forskriftsendringen som skal gjøre det lettere for lengeværende asylbarn å få opphold.

Avsløringer legger press på regjeringen

Saken var én av sentrumspartienes viktigste seire i samarbeidsavtalen.

KrF og Venstre har lenge beskyldt regjeringen for at det har tatt for lang tid å få på plass regelendringen. Som NRK skrev i går, sendte Hareide og Skei Grande et brev til regjeringen torsdag, der de ba om fortgang i forhandlingene.

Spørsmålet har lenge vært et betent stridspunkt mellom støttepartiene og regjeringen. Denne uken toppet det seg da Bergens Tidende avslørte at regjeringens ordre om at lengeværende asylbarn ikke skulle prioriteres spesielt ved utsendelser, aldri nådde fram til Politiets utlendingsenhet.

I spørretimen onsdag krevde KrFs Hans Olav Syversen at partene måtte bli enige innen 14 dager.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger