Ingvild (19): Skolevalget viser at ungdom bryr seg

Ingvild Kessel fra Lillehammer er helt ør av glede over resultatet fra skolevalget. Som ung politiker fra Miljøpartiet De Grønne håper hun på plass i kommunestyret i hjembyen.

Ingvild Kessel

STILLER TIL VALG: Ingvild Kessel ble ellevill av glede da hun hørte at Miljøpartiet De Grønne hadde fått 22,8 prosent på skolevalget på Lillehammer videregående skole.

Foto: Signe Karin Hotvedt / NRK

Valglogo

Kessel er sammen med andre MDG-tilhengere samlet til valgvake hos Grønn Ungdom på St. Olavs plass i Oslo. I 4. etasje i en bygård enser de ikke den fine sommerkvelden, men henger over små og store skjermer og gleder seg over resultatene som tikker inn fra skolevalgene landet rundt. Der fikk MDG en oppslutning på 6,7 prosent, en oppgang på 2,9 prosentpoeng.

I Ingvilds hjemby Lillehammer er MDG nest største parti blant de unge på Lillehammer videregående skole. Der fikk partiet 22,8 prosents oppslutning, noe som er mer enn en dobling fra 9,1 prosent for to år siden.

Grønn Ungdom skolevalgvake

Jubel og sjokoladekake på Grønn Ungdoms skolevalgvake.

Foto: Signe Karin Hotvedt / NRK

Hun står selv på 11. plass på kommunestyrelisten i Lillehammer, og håper å en plass nå som hennes parti kan bli byens nest største.

– Dette er helt fantastisk, utbryter hun.

«Sinnssykt god margin»

Hun får følge av talskvinne for Grønn ungdom, MDGs ungdomsorganisasjon, Anna Kvam, som til stor jubel fra de frammøtte fastslår at partiet er over sperregrensen på fem prosent «med sinnssykt god margin».

Rasmus Hanson, partiets stortingsrepresentant, inntar så talerstolen og varsler at:

MDGs skolevalgvake 2015

Rasmus Hansson fikk stor applaus på Grønn Ungdoms skolevalgvake i Oslo.

Foto: Signe Karin Hotvedt / NRK

– Vi står foran vårt store gjennombrudd som parti!

Ny jubel og klappsalver.

På gulvet foran Hanson og Kvam sitter Andreas Sortland Rolfsnes (20) fra Bømlo. Han er ferskt partimedlem, etter at han meldte seg inn i sommer.

– Bare én klode

Andreas Sortland Rolfsnes

Andreas Sortland Rolfsnes (20) fra Bømlo har skiftet parti til MDG.

Foto: Signe Karin Hotvedt / NRK

Tidligere har han stemt på andre partier, men syntes ikke at de prioriterte miljøspørsmål høyt nok.

– Det er på tide at miljøet blir tatt på alvor. Vi har bare en jordklode, og jeg vil at vi skal ta vare på den, sier han.

Ingvild Kessel er enig. Hun mener at resultatet fra skolevalget viser at ungdom vektlegger miljøet høyere enn de tradisjonelle partiene gjør.

– Dette viser hvor viktig det er for ungdom å få en framtid hvor jorda er i økologisk balanse. Nå er jorda preget av ekstreme klimaendringer. Resultatet fra skolevalget viser at ungdom bryr seg og at vi er nødt til å handle.

Miljøpartiet De Grønne gjør et godt skolevalg og er femte største parti

Klappsalver da resultatet på 6,7 proesnt rullet inn fra skolevalgene.

SISTE NYTT

Siste meldinger