– Visste ikke hva jeg satte i gang

Hun ble tatt på senga av all oppmerksomheten rundt de kontroversielle utsagnene. – Men jeg synes vi har fått i gang en spennende debatt, sier KrFs nestleder Inger Lise Hansen.

Inger Lise Hansen og Dagfinn Høybråten i Morgennytt

Inger Lise Hansen og Dagfinn Høybråten i Morgennytt.

Hansen har fått hard medfart i media etter at hun tok til orde for endringer av flere av kjernepunktene i partiprofilen.

I intervjuet med Aftenposten gikk det fram at hun ønsker en kristendemokratisk modernisering av partiet og en omlegging av den politiske kursen i liberal retning

Les saken: KrF-nestleder vil ha ny Israel-politikk

– Greit å kjenne på uenighetene

– Jeg ønsket jo å sette i gang en debatt, også tilknyttet strategien i partiet, sier Hansen.

Hun påpeker likevel at hun ikke ønsker å fraskrive seg noe ansvar i forhold til partiprogrammet.

– Men noen ganger kan det være greit å kjenne litt på uenighetene innad. Jeg ønsker å tiltrekke velgere fra hele landet, og det tror jeg vi har et stort potensiale til å få til, sier Hansen.

Se Hansen og Høybråten i Morgennytt

– Folk må ta stilling

– Folk tar iallefall stilling etter at vi har vært «snakkis» i en uke. Det har vært en øvelse der alle av oss har måttet strekke seg litt ekstra, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Høybråten mener saken er mye mer balansert enn den er blitt framstilt.

– Vi skal ikke kaste vrak på punkter i programmet, men vi må finne våre sterke sider og framheve disse. Det handler ikke om å gjøre seg som alle andre, mener Høybråten.

Les mer: - Jeg er ikke sint på Inger Lise

– En tjeneste for partiet

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) tror partiet kan tjene på nestleder Inger Lise Hansens uttalelser.

– Det er usedvanlig viktig med takhøyde i et politisk parti. Det må aldri skje at hun blir skjøvet ut av partiet. Det vil være et feilgrep. Vi må heller ta vare på slike folk, sier Bondevik til Aftenposten.

Les mer: Bondevik mener Hansen har gjort KrF en tjeneste

– Jeg opplever at Bondevik gir en bred støtte til den måten denne saken har vært håndtert på av ledelsen i KrF, og det setter jeg pris på, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten.

– Hvor viktig er det at Inger Lise Hansen ikke blir presset ut av partiet etter denne saken?

– Det ligger i alt det jeg har sagt og gjort som leder den siste uken, at jeg er helt enig i at partiet skal ha rom for både meninger og personer som ikke står for akkurat det samme som står i partiprogrammet, fra punkt til prikke. Men velgerne skal kunne stole på at partiet jobber for partiprogrammet.

– Intensjonen var aldri å skade partiet

– Det er veldig hyggelig å få støtte, så det setter jeg pris på. Min intensjon har aldri vært å skade partiet, snarere tvert i mot, sier Hansen selv.

Hun tror partiet er avhengig av debatter for å kunne overleve.

– Også må man kunne tåle uenigheter. Jeg håper og tror at dette vil være et startskudd for gode debatter om mange ting i et bredt perspektiv. Jeg håper også at vi klarer å se hva som forener oss, og hva vi kan tåle å være politisk uenige om, sier hun.

Video nsps_upload_2010_2_8_9_10_27_1382.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Turbulent uke for Inger Lise Hansen.

SISTE NYTT

Siste meldinger