Hopp til innhold

Inger Lise Hansen fikk ikke komme

KrF-nestleder Inger Lise Hansen fikk ikke være med da stortingsgruppa til partiet holdt strategiseminar i fjor høst.

Inger Lise Hansen og Dagfinn Høybråten i Morgennytt

Inger Lise Hansen og Dagfinn Høybråten i Morgennytt i NRK i forbindelse med Hansens utspill.

Sentrale kilder i Kristelig Folkeparti sier til Dagbladet at dersom partileder Dagfinn Høybråten hadde hatt tillit til egne argumenter, ville han hatt mot til å ta de politiske
diskusjonene, fremfor å stenge Inger Lise Hansen ute.

Går mot egne uttalelser

I en tale på årsmøtet i Rogaland Krf i går sa Høybråten at partiet er mer åpent for nye ideer enn på lenge. Han påsto at Krf har åpnet en kanal for debatten og lovet at partiet skal gå åpenhjertig og radikalt til verks, og at alle forslag vil bli tatt på alvor.

Nå viser det seg imidlertid at Høybråten ikke har holdt egne lovnader. Nestleder i partiet, Inger Lise Hansen, skal nemlig ha blitt utestengt fra et stort seminar i oktober i fjor, like etter at hun gikk ut i media med forslag om store endringer i partiet.

I et intervju med Aftenposten tok Hansen til orde for en kristendemokratisk modernisering av partiet og en omlegging av den politiske kursen i en mer liberal retning. Med det mente hun blant annet at Krf burde fornye sin Israel-politikk og si ja til homofile ekteskap.

Ifølge Dagbladet ble ikke dette utspillet tatt godt imot av partileder Høybråten. Også andre Krf-politikere har kritisert Hansen for å gå mot partiets eget program.

Var med for fire år siden

Tidligere har slike seminarer for stortingsgruppa helt naturlig også invitert de i partiledelsen som eventuelt ikke er på Stortinget. Også andre sentrale tillitsvalgte er tradisjonelt blitt invitert. For eksempel var Inger Lise Hansen selv med som leder av KrFU for fire år siden.

– Det dreier seg om klassiske hersketeknikker, sier en sentral partikilde til Dagbladet.

Inger Lise Hansen sier til avisa at hun gjerne skulle vært med på seminaret og diskutert politikken.

I en e-post til Dagbladet sier Høybråten at det var stortingsgruppa selv som bestemte deltakelsen på seminaret. Han vil ellers ikke kommentere hendelsen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ