Ingen vant superpotten i dag heller

I kveld hadde du én til 98 millioners sjanse for å innkassere 200 millioner kroner i Vikinglotto. Men ingen klarte å innkassere toppgevinsten i dag heller.

Vikinglotto 23. november

Er du riktig heldig i kveld kan du bli 200 millioner kroner rikere før kveldsnytt.

Foto: Skjermdump / NRK

Mange tippegale satt med hjertet i halsen forrige onsdag da lykketallet omsider ble trukket ut.

Men hjertet sank raskt tilbake på plass da ingen fikk seks rette på kupongen, og gigantpotten som har vokst jevnt og trutt siden mai i år ble stående på kontoen hos Norsk Tipping.

Marginale sjanser

I kveld var lykketallspotten på 157 millioner kroner, og den ordinære førstepremien på 43 millioner kroner.

Det var likevel ingen som klarte superpuljen i dagens trekning. Denne puljen har ikke vært utløst siden uke 19 i år.

Men kvelden endte likevel sannsynligvis i lykkerus for tre spillere. To dansker og en svenske klarte seks vinnertall, og kan innkassere rundt 14 millioner hver.

Minimal sjanse

Sjansen for å få seks rette i Vikinglotto er så liten som én til 12 millioner. Sannsynligheten for at lykketallet trekkes ut av de 48 lottokulene er enda mindre. Det er nemlig en sannsynlighet på én til 98 millioner for at du kan gapskratte når du logger deg inn i nettbanken.

83.000 kroner i minuttet

De marginale sjansene til tross, Norsk Tipping har opplevd en stadig økende omsetning i Vikinglotto gjennom høsten etter hvert som millionene har fosset inn på lykketallskontoen.

– Kveldens omsetnings ser veldig bra ut. Ved 13-tiden i dag hadde vi en omsetning på 83.000 kroner i minuttet. Bare mellom klokka 12 og 13 ble det spilt for fem millioner kroner, sier kommunikasjonsrådgiver Ina Helen Østby i Norsk Tipping til NRK.no.

Hun forteller at de også har opplevd en økning i nye spillere de siste ukene som de knytter opp mot rekordpotten.

Østby kan derimot ikke love at en eventuell heldig vinner kan bade i tusenlapper før kalenderen viser 2012.

– Jeg tør ikke å love at pengene er på konto til nyttårsaften. Det tar normalt sett opp til tre dager før pengene er overført, sier Østby.

Pengesmykke

Vikinglotto er et samarbeidsspill mellom Norge, Island, Danmark, Sverige, Finland, Estland, Litauen og Latvia. Ifølge Østby utgjør nordmenn en stor andel av spillerne.

I Danmark har Berlingske Tidende laget en oversikt over hvor langt pengene fra lykketallspotten på 157 millioner kroner strekker til.

Velger du å ta ut premien i hundrelapper (danske sådan) vil du ha en europall med to meter høye seddelbunker og en vekt på halvannet tonn.

Vil du virkelig smykke deg med rikdommen, kan du tre den i kronestykkeform på et snøre og lage et 2432 kilometer langt smykke.

For den bilinteresserte er det bare å rydde plass i garasjen til 28 flunkende nye Ferrarier, eller ta inn på kongesuiten på Hotel George V i Paris og bli boende der i tre år.

Om du har kastet deg på lavkarbobølgen, kan du glede deg over at lykketallspotten gir deg økonomisk handlingsrom til å kjøpe 3.934.837 halvkilospakker med meierismør levert hjem på døra.

Eventuelt kan du kjøpe deg en flokk med 11.214 melkekuer og kinne smøret selv.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger