Ingen sanksjoner fra Sp etter meldingen til Navarsete

Senterpartiet innser at de ikke finner ut av hvem som sendte den grove meldingen til Liv Signe Navarsete. Partileder Vedum slår fast at Ola Borten Moe kan komme tilbake til nestleder når han selv er klar for det.

ALVORLIG: Trygve Slagsvold Vedum er ikke fornøyd med at partiet ikke får vite hvem som sendte den grove meldingen til Navarsete.

– Sentralstyret må ta politiets henleggelse til etterretning. Vi må konkludere med at vi ikke finner ut hvem som sendte denne meldingen, sier Trygve Slagsvold Vedum til NRK.

Torsdag morgen var han i telefonmøte med resten av sentralstyret for å diskutere at politiet henla partiets anmeldelse av saken, der noen på en hyttetur i Sverige sendte meldingen «Vi har lyst på fitta di» til Navarsete.

– Dette var en uhørt tekstmelding, som Navarsete aldri skulle ha fått. Den skulle aldri ha blitt sendt. Og det er sterkt beklagelig at vi ikke gjennom et grundig arbeid, har funnet ut av hvem som sendte den, sier Vedum.

Moe kan komme tilbake

Vedum svarer ikke direkte på spørsmål om hvorvidt han har tillit til nestleder Ola Borten Moe, som tok permisjon fra nestlederjobben mens saken var til behandling.

Ola Borten Moe

PERMISJON: Ola Borten Moe har tatt pause fra sitt verv som nestleder i Senterpartiet. Han deltok på hytteturen der Navarsete-meldingen ble sendt, og har fått kritikk for sin håndtering av varselet mot Ivar Vigdenes.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

– Ola Borten Moe er valgt av landsmøtet, som resten av sentralstyret. Det er landsmøtet som gir oss tillit, sier han.

– Borten Moe valgte selv å fratre da dette sto på. Nå er det avrundet, og vi kan ikke sanksjonere mot Borten Moe når vi ikke vet hvem som har gjort det. Jeg ser frem til at alle som er valgt av landsmøtet kan utføre jobben sin, for det er et stort ansvar, sier han.

Diskuterte ikke Vigdenes-saken

Like etter at sentralstyret ble kalt inn til møte, ble det også kjent at tidligere leder i Natur og Ungdom, Silje Lundberg, hadde varslet Statsministerens kontor om oppførselen til Ivar Vigdenes og måten Ola Borten Moe håndterte den saken på i 2013.

Ivar Vigdenes, ordfører Stjørdal

BEKLAGET: Ivar Vigdenes har beklaget oppførselen sin overfor daværende Natur og Ungdom-leder Silje Lundberg i 2013. Han var da politisk rådgiver for oljeminister Ola Borten Moe. I dag er han ordfører i Stjørdal.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Både Vigdenes og Borten Moe deltok på hytteturen som meldingen til Navarsete var sendt fra. Men Vedum sier sentralstyret ikke diskuterte den saken.

– Det er en helt annen sak. Jeg er glad for at den tidligere lederen i Natur og Ungdom skriver at den saken er avklart mellom Vigdenes og henne. Det er det viktigste i slike saker, sier han.

Partilederen sier nestleder Borten Moe har bidratt til partiets undersøkelser rundt Navarsete-meldingen.

– I direkte samtaler med meg har Borten Moe beklaget dette på det aller dypeste, vært veldig lei seg for hvordan Navarsete har fått det. Jeg har opplevd at han har vært veldig opptatt av å finne svar på hvem som har gjort det, sier Vedum.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger