Sp-lederen har ingen planer om å trekke seg

STORTINGET (NRK): Liv Signe Navarsete tar kritikken mot partiledelsen i Sp alvorlig, men har ingen planer om å trekke seg. Hun innrømmer at ledelsen ikke alltid har samarbeidet godt nok.

Pressekonferanse Sp

F.v.: Nestleder Trygve Slagsvold Vedum, partileder Liv Signe Navarsete og nestleder Ola Borten Moe holdt pressekonferanse etter sentralstyremøtet i Senterpartiet på Stortinget i Oslo onsda

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Onsdag offentliggjorde Senterpartiet den interne rapporten som retter kraftig kritikk mot partiledelsen etter det historisk dårlige valgresultatet i høst.

– Evalueringsrapporten er alvorlig, ærlig og har stor verdi, sier Liv Signe Navarsete på pressekonferansen onsdag.

På spørsmål om Navarsete vurderer å trekke seg etter kritikken som kommer mot henne, svarer hun nei.

– Det har ikke vært noe krav i organisasjonen. Jeg er valgt til 2015, sier Navarsete.

  • LES HELE RAPPORTEN HER.

Skal endre arbeidsmåten

Navarsete sier videre at det vil bli endringer i arbeidsmåten, også i partiledelsen. Hun understreker at partiet framover må samarbeide og kommunisere bedre.

Hun erkjenner at samarbeidet med de to nestlederne ikke var på sitt beste under valgkampen.

– Har dere i partiledelsen tillit til hverandre?

– Vi har tillit til hverandre, men vi kan ikke legge skjul på at samarbeidet ikke alltid har vært like bra, sier Navarsete.

– Uaktuelt med endringer i ledelsen

Nestleder i Senterpartiet Ola Borten Moe sier også at det er uaktuelt med endringer i partiledelsen til tross for den knusende rapporten.

– Vi ble valgt på landsmøtet i høst. Jeg har tillit til Liv Signe og opplever ikke at denne rapporten har uttrykt mistillit til partiledelsen, sier han.

– Jeg tar min del av ansvaret for at Sp har gjort et dårlig valg, sier Borten Moe.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nestleder Ola Borten Moe

Nestleder Ola Borten Moe sier til NRK at det er uaktuelt med endringer i partiledelsen til tross for kritikken mot ledelsen i rapporten som ble lagt fram onsdag.

Foto: Siv Sandvik / NRK

– Felles ansvar

Rapporten er 82 sider lang og bygger på 429 svar fra tillitsvalgte i partiet og viser at under tre prosent av de spurte mener ledelsen sin mediehåndtering var «svært bra».

Svarene som er avgitt i rapporten tyder på at konflikten mellom Sp-leder Navarsete og nestleder Borten Moe skadet partiet både i lokalvalget og i stortingsvalget.

Nestleder Trygve Slagsvold Vedum sier at samarbeidet med partilederen har vært godt under valgkampen, men at de kunne gjort enkelte ting bedre.

– Vi har et felles ansvar, sier Vedum.

Ettermiddagens pressekonferanse ble utsatt fordi sentralstyrets medlemmer trengte mer tid til å behandle rapporten og komme med sine innlegg.

Kom ikke godt ut av debatter

Og ut fra rapporten å dømme hadde de nok å snakke om. Noen av hovedpunktene er:

  • Grasrota følte at ledelsen var fraværende
  • Navarsete virket dårlig forberedt i TV-debatter
  • Lederstriden mellom Borten Moe og Navarsete var ødeleggende
  • Mange tilllitsvalgte var usikre på retningsvalg og profil

– Når det gjelder spesifikk kritikk av Liv Signe Navarsete så går det stort sett på hennes opptreden i nasjonale medier. Kritikken går ut på at hun ikke var god nok i partilederdebatter i de nasjonale debattene på Tv, sier NRKs politiske kommentator Magnus Takvam.

- Det er en svært kraftig kritikk av Sp-ledelsen som kollektiv, sier NRKs politiske kommentator Magnus Takvam om en ny Sp-rapport.

Magnus Takvam om Sp-rapport med ledelseskritikk i Sp.

SISTE NYTT

Siste meldinger