NRK Meny
Normal

Ingen omkamp om EØS-avtalen

Verken Sosialistisk Venstreparti eller Senterpartiet vil ta en omkamp om EØS-avtalen i neste stortingsperiode.

Liv Signe Navarsete

Liv Signe Navarsete er leder i Senterpartiet.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
Audun Lysbakken

Audun Lysbakken er leder i SV.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg ønsker å presisere at utmelding av EØS ikke vil være tema, på samme måte som EU-medlemskap ikke må være tema for Ap. Da vil denne enigheten stå seg også inn i en ny regjering, sier Senterpartileder Liv Signe Navarsete til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

Hun sier også at EØS ikke skal stå i veien for en ny rødgrønn regjering.

Tvil

Etter diskusjonen i LO om EØS-avtalen har det oppstått tvil om partiets syn på avtalen i en eventuell ny rødgrønn regjeringsperiode. Det er den tvilen Navarsete nå vil fjerne.

Les også: SV og Sp vil stille tøffere krav til Arbeiderpartiet

Det samme vil SV-leder Audun Lysbakken.

– Å erstatte EØS-avtalen med en bedre avtale for Norge er SVs langsiktige mål. Vi vet at vi ikke vil få flertall for det i kommende stortingsperiode. Derfor vil grunnlaget for en ny rødgrønn regjering være det samme som det hele tiden har vært, at Norge er med i EØS og utenfor EU.

Beskytte norske interesser

Lysbakken sier også at partiets mål i nye regjeringsforhandlinger vil være å få til en EØS-politikk som beskytter norske interesser, ikke minst mot direktiver og beslutninger som endrer maktforholdene i arbeidslivet i feil retning.

– Det er debatten om hvordan vi kan klare det som er den viktigste nå. Derfor er det denne EØS-debatten, og ikke spørsmålet om utmelding, SV har reist de siste månedene, sier Lysbakken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger