Ingen journalist-streik i NRK

Etter at er at partene hadde meklet på overtid i 12 timer, ble det like etter klokka 12 torsdag oppnådd enighet i NRK-oppgjøret. Dermed blir det ingenting av den varslede streiken.

NRKJs Richard Aune og NTLs Ingvild Fjereide er fornøyd etter nattens mekling.

ENIGE: Partene i NRK-oppgjøret forhandlet på overtid om ny lønnsavtale for over 2300 NJ-journalister og LO-ansatte torsdag. En eventuell streik kunne ha rammet finalen i Eurovision Song Contest lørdag.

NRKJ-leder Richard Aune taker Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter

ENGHET: NRKJ-leder Richard Aune taker Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter

Foto: Sissel Avlund/NRK

Partene hadde frist til midnatt natt til i dag med å bli enige, men først 12,5 timer på overtid kom meldingen om at partene var enige.

Norsk Journalistlag opplyser at de har fått et flatt tillegg til alle på 13.000 kroner, penger til utjevning og gjennomslag for flere sentrale krav.

Fornøyd

– Vi er fornøyd med at vi har fått en sosial profil på oppgjøret, med en justeringspott som monner, sier forhandlingsleder og leder av NRKs journalistlag (NRKJ), Richard Aune.

Agnete Johnsen fremfører låten Icebreaker

REDDET: Overføringen fra Eurovision Song Contest lørdag går som planlagt etter at streiken ble avblåst. Her er Norges håp, Agnete Johnsen, under en av prøvene i Stockholm.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Dersom det ikke hadde blitt enighet, hadde 1700 medlemmer i Norsk Journalistlag gått ut i streik, noe som ville rammet sendingene på TV og radio kraftig.

Det er også oppnådd enighet i meklingen for LO Stats medlemmer i NRK.

Til sammen var det varslet plassfratredelse for over 2300 ansatte.

ESC reddet

En eventuell streik hadde rammet en rekke profilerte direktesendinger som finalen i Eurovision Song Contest lørdag, og 17. mai-sendingen på tirsdag. I tillegg hadde innspillinger av den populære nettserien «Skam» stått i fare.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger