Imam takket Allah for å være tilbake

GRØNLAND, OSLO (NRK): Imam Nehmat Ali Shah (57) var fredag tilbake i Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen drøye to uker etter at han ble angrepet utenfor sitt hjem.

Mange ventet utenfor moskeen for å hilse på og klemme imamen. Flere stod også klare for å overrekke blomster til 57-åringen.

SE VIDEO: Nehmat Ali Shah var tilbake i moskeen på Grønland for første gang etter det brutale angrepet 17. juni. Han takket Allah og venner for å være tilbake.

Rundt 200 mennesker var samlet til fredagsbønnen på Grønland i Oslo. Mange ventet utenfor moskeen for å hilse på og klemme imamen. Flere stod også klare for å overrekke blomster til 57-åringen.

Inngangspartiet var pyntet med røde og hvite ballonger. Nehmat Ali Shah kom til moskeen hvitkledd sammen med et lite følge.

– Takk Allah for at jeg er til stede under bønnen i dag, sa imamen da han igjen ledet fredagsbønn i moskeen.

Imamen ble angrepet av en maskert mann utenfor sitt hjem i Motzfeldts gate 17. juni, nær moskeen. Skadene ble først betegnet som livstruende, men imamen ble utskrevet fra sykehus dagen etter.

Shah ønsket spesielt å takke alle som har bedt for ham.

– Jeg er takknemlig for støtten, og håper Allah belønner dem som har vært der for meg, sa han.

Imam Nehmat Ali Shah

Imam Nehmat Ali Shah takket alle som har bedt for ham etter at han ble stukket ned ikke langt fra moskeen.

Foto: Iram Ansari / NRK

– Vi vet ikke hvem som er arrestert

Imamen svarte senere på spørsmål fra pressen. Til spørsmålet om hvordan han vil beskrive angrepet, svarte han følgende:

– Jeg ble angrepet bakfra da jeg var på vei hjem fra moskeen. Da jeg snudde meg, ble jeg også angrepet forfra. Det er det jeg husker. Senere har jeg taklet det. Redselen, bekymringen og det hele.

Imamen gjentok at det er en velsignelse at han overlevde knivangrepet, og takket Allah for det:

– Jeg takker også mine venner for den respekten og den kjærligheten de har vist. Det kommer jeg til å huske hele livet mitt, sier han.

Imamen tilbake

Mange ventet utenfor moskeen for å hilse på og klemme imamen. Flere stod også klare for å overrekke blomster til 57-åringen.

Foto: NRK

Nehmat Ali Shah ønsket ikke å si så mye hva motivet for angrepet kan være. Han uttrykte også at han ikke har vært i kontakt med politiet for å gjenkjenne den sikttede etter at han ble avhørt hjemme 18. juni.

– Det er politiet som vet best om de har tatt riktig person. Jeg har ikke kjennskap til hvem som er arrestert, så jeg kan ikke si noe mer om det, sier han.

En siktet

Politiet har siktet en mann for drapsforsøket på imamen. Han ble tidligere denne uken varetektsfengslet i fire uker med medie- og besøksforbud. En av ukene er i isolasjon.

Utenfor den fullsatte moskeen var politiet på plass for å passe på. Imamens sønn Jawad Haider har tidligere uttalt til NRK at han ikke slapper av selv om politiet har pågrepet en mann i saken.

Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen

Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen var fullsatt fredag da imam Nehmat Ali Shah var tilbake.

Foto: Iram Ansari / NRK

Han er overbevist om at det er flere personer som står bak, og at drapsforsøket var planlagt.

– Jeg klarer ikke å se for meg at det bare dreier seg om én person. For meg ser det ut som et godt planlagt drapsforsøk som er utført, sa Jawad Haider forrige uke NRK.

Flere av moskeens framtredende medlemmer er nå utstyrt med voldsalarm.

38-åringen som er pågrepet knyttes til Oslos gjengmiljø, og gjengen Young Guns.

Ifølge Dagbladet ble mannen for fire år siden dømt i Borgarting lagmannsrett til ett og et halvt års fengsel i den store Young guns-saken, der elleve personer fra miljøet ble tiltalt for flere alvorlige voldshendelser, ulovlige våpen og trusler.

Imam Nehmat Ali Shah

Imam Nehmat Ali Shah skal ha blitt stukket flere ganger etter at han ble angrepet bakfra utenfor hjemmet sitt på Grønland i Oslo.

Foto: Scanpix og Hove media

SISTE NYTT

Siste meldinger