NRK Meny
Normal

Ikke noe SV-ultimatum

Nestleder i SV, Bård Vegar Solhjell, avviser at partiet vil trekke seg ut av regjeringen hvis valgoppslutningen til høsten blir lavere enn ved forrige valg.

Bård Vegar Solhjell
Foto: Kjetil Jordan / NRK

Sentralstyre-medlem Per Østvold i SV sa til NRK i går at et dårligere valg kommer til å føre til en debatt om regjeringsdeltakelse, selv om det blir rød-grønt flertall.

Ikke noe 36,9

- Men slik er det ikke, sier Solhjell. Han sier det ikke finnes en slik smertegrense i partiet.

- Men jeg har vært på fire fylkesårsmøter og hørt på hva de er opptatt av, og ikke én gang kom det opp diskusjon om regjeringsspørsmålet. Den diskusjonen finnes ikke i SV i dag, forsikrer han.

Derimot sier han det blant medlemmene finnes en mye sterkere tro på det partiet driver med:

- Det er en veldig entusiasme for at vi har gjort det riktige, og tro på at vi har en god sjanse til å vinne valget, sa Solhjell.

Et krav om ikke å gjør det dårligere enn ved forrige valg for å kunne delta i regjering, bringer tankene hen på valget i 1997. Da stilte statsminister Thorbjørn Jagland kabinettspørsmål til folket om å få minst like mange stemmer som i 1993, nemlig 36,9 prosent..

Sosialistisk Venstreparti fikk 8,8 prosent av stemmene ved valget i 2005. NRKs partibarometer for februar ga partiet en oppslutning på 6,8 prosent.

Les også: Usikker på regjeringssamarbeid

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger