Trussel-siktet blir i fengsel

Oslo tingrett ville ikke fengsle 36-åringen som er siktet for pengeutpressing og trusler mot en profilert journalist. Men han er ikke løslatt.

Video Aktor anker løslatelse

Politiet anket kjennelsen og ba om oppsettende virkning. Det sa retten ja til, og mannen blir dermed sittende fengslet til saken kommer opp i lagmannsretten – trolig i løpet av påsken.

Oslo tingrett mener politiet ikke har tilstrekkelige bevis for at det er siktede som står bak truslene mot TV-kjendisen.

Gjeld

Kjendisen anmeldte saken til politiet etter å ha følt seg truet. Han har forklart at saken dreier seg om en pengekrangel med den pågrepne 36-åringen. Under fengslingsmøtet onsdag fortalte den siktede at han har lånt TV-kjendisen mer enn 80.000 kroner. Til tross for gjentatte løfter, ble pengene aldri betalt tilbake, hevdet han.

TV-kjendisen opplyste i anmeldelsen at gjelden var på 25.000 kroner, men Oslo tingrett mener kravet på 80.000 er berettiget. Siktelsen er basert på at siktede har forsøkt å presse fornærmede til å betale 130.000.

Outlaws

I slutten av januar oppsøkte 36-åringen leiligheten til mannen, som han beskrev som en venn. Målet var å få tilbake noe av pengene, men det ble aldri framsatt noen trusler , forklarte han i retten.

– Jeg skulle ønske at jeg hadde så mye penger at jeg kunne overse gjelden, men jeg har vært nødt til å låne av andre selv, sa siktede.

36-åringen, som har tilknytning til MC-klubben Outlaws, ble pågrepet mandag. Politiet fant da et gjeldsbrev som siktede skal ha skrevet. Under ransakingen ble det også funnet en ulovlig avsagd hagle, samt to vanlige hagler.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger