Idrettsprofil tiltalt i stor hasjsak

Mannen i 50-årene skal ha forsøkt å kjøpe 60 kilo hasj, men ble satt i en felle av politiet. I pappeskene var narkotikaen fjernet, og det var politiet som møtte opp.

Oslo tingrett fredag 9. februar

AVGJØRELSE: Narkotika-rettssaken skal opp i Oslo tingrett i april.

Foto: Ola Mjaaland / NRK

Det var tilbake i desember 2017 ved Bøler senter i Oslo at idrettsprofilen forsøkte å motta hasjen, ifølge tiltalen. Men politiet var allerede på sporet og organiserte en felle.

Det startet et par uker tidligere, da en mann i 20 årene organiserte mottak av et større parti hasj på 180 kilo, ifølge tiltalen. Mannen i 20-årene avviser alle anklager og erkjenner ikke straffskyld, ifølge forsvarer Unni Fries hos Advokat Henjum.

Unni Fries

Unni Friis forsvarer en av mennene i saken.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Politiet byttet ut hasjen

Videre skal en annen mann i 20-årene ha organisert leveringer til flere personer før han satt igjen med 60 kilo hasj. Mannen oppbevarte hasjen da politiet pågrep ham i desember 2017. Han erkjenner straffskyld, ifølge forsvarer Darija Jamina ved Advokatfirmaet Storrvik.

Advokat Darija Jamina

Darija Jamina forsvarer en av mennene i saken.

Foto: Advokatfirmaet Storrvik

Det var denne narkotikaen som skulle ende opp hos den tidligere idrettsutøveren. Men dagen etter pågripelsen startet politiet det som skulle felle ham.

– Politiet har under ganske strengt regelverk adgang til å gå inn i situasjoner. Det er ikke lov å fremkalle straffbare handlinger som ellers ikke ville blitt begått, sier statsadvokat Andreas Magne Alfoni Strand, ved Oslo statsadvokatembeter.

Politiet byttet ut hasjen i pappeskene og erstattet den med pakker uten narkotika. Dagen etter overleverte en politibetjent juksehasjen til idrettsprofilen. Hjemme hos mannen fant de også nesten 37 kilo hasj.

– Det er snakk om en grov narkotikaforbrytelse, så det har en strafferamme på opptil ti år, sier statsadvokaten.

«Operasjon Gamma»

Ann Turid Bugge.

Ann Turid Bugge forsvarer den tidligere idrettsutøveren. her er hun fotografert i forbindelse med en annen sak.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Mannen var i mange år en av Norges mest fremtredende i sin idrett og har flere norgesmestertitler. Forsvarer Ann Turid Bugge har ingen kommentar til saken overfor NRK.

Aftenposten har tidligere skrevet at saken dukket opp i kjølvannet av Oslo-politiets Operasjon Gamma, som våren 2017 rettet seg inn mot miljøet rundt gjengen Young Bloods, og den økende kriminaliteten i Oslos sørøstlige bydeler.

Også en fjerde mann er tiltalt i saken. Han skal ha hentet, oppbevart og levert en større mengde narkotika og mottatt 77.000 kroner, ifølge tiltalen.

Tom Barth-Hofstad

Tom Barth-Hofstad forsvarer en av de fire mennene som er tiltalt i saken.

Foto: Mohammed Alayoubi / NRK

– Dette er en gammel sak fra 2017. Min klient forklarte seg om de faktiske forholdene og erkjente ikke straffskyld. Han ble veldig overrasket over tiltalen og trodde dette var henlagt, sier Tom Barth-Hofstad, ved Advokatfirmaet Borge & Barth-Hofstad DA.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger