Hopp til innhold

Vollvik-selskap selger munnbind igjen

Idar Vollviks Ludostore har tatt opp igjen salget av munnbind etter omsetningsforbudet fra tidligere i september.

Skjermdump

SALGET I GANG: Idar Vollviks Ludostore er i gang igjen med salg av munnbind etter politiaksjonen i begynnelse av september.

Foto: Skjermdump / Ludostore

Med slagordet «Norges mest testede munnbind» er Idar Vollviks Ludostore igjen i gang med salg av medisinske munnbind. Ifølge Vollvik selv er dette i tråd med omsetningsforbudet han fikk 3. september i forbindelse med «ompakkings-saken».

– Ja, det er korrekt, svarer Vollvik i en e-post når NRK spør ham om salget er tråd med Legemiddelverkets forbud.

Idar Vollvik med munnbind fra Ludostore

LØSLATT: Idar Vollvik ble løslatt to dager etter at han ble pågrepet mistenkt for å ha feilmerket medisinske munnbind.

Foto: Synne Lykkebø Hafsaas / NRK

Legemiddelverket opplyser til NRK at omsetningsforbudet ikke gjelder alle munnbind, men de aktuelle munnbindene som ble beslaglagt i politiaksjonene 1. og 2. september.

– Omsetningsforbudet gjelder ikke for omsetning eller markedsføring av medisinske munnbind fremover som tilfredsstiller kravene i regelverket om medisinsk utstyr, skriver seniorrådgiver Petter Alexander Strømme i Legemiddelverket til NRK i kveld.

Legemiddelverket opplyser at Idar Vollvik hadde behov for en presisering av omsetningsforbudet, og henvendte seg til dem.

– Ingenting er endret. Legemiddelverkets vedtak har hele tiden omfattet de feilmerkede og ommerkede munnbindene, sier Strømme.

Legemiddelverket har ingen kommentar til at Vollvik nå markedsfører munnbind med teksten «Norges mest testede munnbind».

Idar Vollvik reklamerer for munnbind på Facebook
Foto: Skjermdump / Facebook

Politiet pågrep Vollvik

Tirsdag 1. september ble Vollvik pågrepet på vei til jobb i Bergen. Politiet mistenkte at nettbutikken Ludostore hadde pakket om munnbind slik at de framstod som om de var sertifisert etter en medisinsk standard de ikke var.

To dager seinere ila Statens legemiddelverk flere Vollvik-selskaper omsetningsforbud for medisinske munnbind:

Vollvik hevdet selv at han kun hadde pakket om munnbindene fra 50-pakninger til 10-pakninger og ikke ønsket å villede noen. Seinere kom det også fram at munnbindene Vollvik solgte ikke var så ille som først fryktet:

Vollvik er imidlertid fortsatt siktet for feilmerking og ommerking av medisinsk utstyr.

Vollvik: – Klart det svekker tilliten til oss alle

Vollvik innrømmer at tilliten til medisinske munnbind solgt gjennom hans selskaper kan ha blitt noe svekket etter pågripelsen av ham selv.

– Klart at dette svekker tilliten til oss alle, men nå og fremover vil vi kun sende ut originalforpakninger, skriver han i e-posten.

Han skriver også at han i likhet med mange andre har pakket om munnbind fra 50-pakninger til 10-pakninger.

– Få har vært klar over noe som helst regelverk her, heller ikke vi, men nå er vi det!

AKTUELT NÅ