I dag svarte PST-sjefen på kritikken

Janne Kristiansen svarte torsdag på kritikken mot PST etter terrorangrepene 22. juli 2011.

Janne Kristiansen, PST

PST-sjefen svarte på kritikken i Dagsnytt 18.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Flere partier på Stortinget er kritisk til PST-sjef Janne Kristiansens håndtering av terrorsaken. I Dagsavisen torsdag tar nestleder i Fremskrittspartiet, Per Sandberg, til orde for at Kristiansen må gå av.

– Nei, jeg har ikke vurdert å trekke meg. En sjef kan ikke gå av i stormen. Vi skal lære av det som har skjedd, sa PST-sjef Janne Kristiansen til NRK i dag.

Kort tid etter møtte hun opp i studio hos Dagsnytt 18 for å svare på kritikken som stormer rundt hennes rolle som PST-sjef.

SE HELE INTERVJUET HER:

Video PST-sjefen svarer på kritikken

PST-sjefen svarer på kritikken i Dagsnytt 18.

Satte betingelse for intervjuet

Hun satte dog en betingelse for intervjuet: At hun kun ville forholde seg til programleder Sverre Tom Radøy. Han spurte hvorfor.

– Å gå inn i en debatt i nåværende tidspunkt, samtidig som vi skal svare terrorkommisjonen på mange spørsmål, synes ikke jeg er riktig, sier Kristiansen.

– Jeg tror vi nesten hver time og hvert minutt vi går inn i oss selv, og tenker hva vi kunne gjort annerledes. Jeg har beklaget at jeg kom for sterkt ut i første omgang. Det jeg prøvde å få frem var at vi ikke noe spesielt vi kunne fange terrorsiktede opp med, sier PST-sjefen.

Hvorfor var PST tause?

25. juli brukte Kristiansen referanser til gjerningsmannens ariske utseende som en forklaring på at PST ikke fanget opp Anders Behring Breivik. I intervjuet svarer hun også på hvorfor det ble taust fra PST etter at hun beklaget seg for sin karekteristikk av gjerningsmannen.

– Jeg var på banen i forbindelse med dette intervjuet, og etter dette har det ikke vært spesielle ting som vi har ønsket å gå ut med. Som PST-sjef må man ha et budskap når man skal frem, og jeg kan ikke hele tiden stille opp Dagsnytt 18 og liknende.

– Vi har en informasjonsavdeling som hele tiden snakker med mediene. Jeg har en jobb å gjøre med å styre en organisasjon som er sterkt preget etter det som har skjedd, fortsetter Kristiansen.

Per Sandberg tok i dag til orde for at Kristiansen må trekke seg:

Video Krever at PST-sjefen trekker seg

Per Sandberg krever at PST-sjefen trekker seg.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger