Foreviget av stjernefotograf før tiårsdagen

Den verdenskjente norske motefotografen Sølve Sundsbø har tatt bildene som i dag offentliggjøres i anledning prinsesse Ingrid Alexandras 10-årsdag.

Prinsessen Ingrid Alexandra

I anledning Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandras 10-årsdag, frigir Det kongelige hoff nye bilder av Prinsessen.

Foto: Sølve Sundsbø, Det kongelige hoff

– Hun er veldig morsom og utrolig kreativ. Hun har hele tiden sine små prosjekter som hun holder på med. Sånn sett ligner hun kanskje sin bestemor, dronningen. Hun er verdens mest oppfinnsomme jente. Helt objektivt, altså, sa kronprinsesse Mette-Marit med et smil da NRK tidligere intervjuet henne om datteren.

Bursdagen feirer prinsesse Ingrid Alexandra som 10-åringer flest, hjemme med familie og venner. I dag vekkes hun av familien med kake og gaver, slik tradisjonen er når det feires bursdag på Skaugum.

Samtidig offentliggjør Slottet nye bilder av jubilanten.

Tatt av norsk stjernefotograf

Ingrid Alexandra

– Det jeg synes er er veldig kjedelig, er å måtte ta bilder, sa prinsessen i et NRK-intervju jula 2012.

Foto: Sølve Sundsbø, Det kongelige hoff

Det er en scenevant jente som som poserer i en fotsid, sommerlig selskapskjole i anledning 10-årsdagen sin.

Ett av bildene viser prinessse Ingrid Alexandra med et underfundig smil, stående i en blomstereng med hendene lukket rundt en stor bukett gylne ballonger

Jubileumsbildene er tatt av motefotografen Sølve Sundsbø, som selv har oppnådd en nærmest kongelig status i de mest formenne motekretsene i verden.

Sundsbø har fotografert store stjerner som supermodellen Kate Moss og skuespilleren Scarlett Johansson, og gjort oppdrag for for blant andre Chanel, Hermés og Vogue.

Begynte tidlig «på jobb»

Prinsesse Ingrid Alexandra ble født på Rikshospitalet tidlig om morgenen 21. januar 2004, som nummer to i arverekken til den norske tronen etter faren sin, kronprins Haakon.

Hun begynte i følge familien tidlig å si at hun skulle «på jobb» når hun var med de voksne på representasjon.

Som tiåring er hun allerede erfaren prinsesse, hun vinker fra slottsbalkongen hver 17. mai, ser Holmenkollrennet fra kongelosjen og var brudepike da kronprinsesse Victoria giftet seg med Daniel Westling i Stockholm i 2010.

Det er imidlertid lenge til hun får kongelig representasjon som hovedoppgave.

– Hennes viktigste jobb er å gå på skole, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen.

Prinsessens debut-intervju

Ingrid Alexandra

Ingrid Alexandra poserer for fotograf Sølve Sundsbø.

Foto: Sølve Sundsbø, Det kongelige hoff

Da prinsesse Ingrid Alexandra gav sitt første intervju til NRK Supers julemorgen i desember 2012, fikk hun spørsmål fra en seer om hvordan det er å være kongelig.

– Noen ganger er det gøy. Noen ganger er det ganske kjedelig, svarte hun.

– Det jeg synes er er veldig kjedelig, er å måtte ta bilder. Det er når man sitter. Og sitter. Og sitter. Og sitter! Og sitter og ikke får tatt det perfekte bildet. Justering, justering...

– Og Sverre Magnus, lillebroren min, klarer ikke å sitte stille! Først sitter vi. Og så blir ikke det bildet helt perfekt. Og så løper Sverre Magnus av gårde, så må vi hente ham, så går vi tilbake.

Hvor krevende 10-årsfotograferingen med motefotograf Sundbø ble for prinsessen, sier verken bildene eller informasjonen fra Slottet noe om.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger