NRK Meny
Normal

I dag faller Sigrid-dommen

OSLO TINGRETT (NRK.no): I dag faller dommen mot 38-åringen som er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Tiltalte Sigrid-saken

Til høyre er den tiltalte 38-åringen, sammen med forsvarer John Christian Elden og advokatfullmektig Ida Andenæs.

Foto: Martin Herman Wiedswang Zondag/NRK

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra en barnehage på Østensjø natt til 5. august 2012. Mandag 3. september ble to personer pågrepet av politiet på Kolbotn.

Senere samme kveld ble den savnede jenta funnet død i et skogholt på Kolbotn. Fredag faller dommen mot 38-åringen fra Sunnmøre som er tiltalt for frihetsberøvelse og drap.

Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at 38-åringen står bak drapet, og ba i sin avslutningsprosedyre om at han skal dømmes til tvungent psykisk helsevern. Den tiltalte har hele tiden hevdet sin uskyld, og forsvarer John Christian Elden mener 38-åringen må frifinnes.

I dag, klokken 09.00, begynner tingrettsdommer å lese opp dommen i en av de mest omtalte drapssakene i Norge de siste årene.

Forberedt på ny rettsrunde

Harald Stabell er bistandsadvokat for Sigrids foreldre, Tom Schjetne og Ingrid Giskegjerde, har fulgt store deler av rettssaken i Oslo tingrett. Bistandsadvokat Harald Stabell sier likevel til NRK.no at foreldrene ikke tror de kommer til å få svar på alle sine spørsmål i dommen.

Stabell sier også at han mener det er svært sannsynlig at dommen i Oslo tingrett ikke innebærer et endelig punktum i saken.

– De er godt forberedt på at dommen kan bli anket. Slik situasjonen er nå ser de at det er en stor sannsynlighet for at dette nok ikke blir et endelig punktum, sier Stabell til NRK.

Blodspor i campingvognen

Rettssaken mot den tiltalte i Oslo tingrett startet 16. september. Et av de viktigste bevisene i saken er blodfunn politiet har gjort i den tiltaltes campingvogn. Denne campingvognen står inne i en campingvogn på Bryn.

Rettstekniske undersøkelser har kunnet slå fast at blod som ble funnet inne i campingvognen, tilhører Sigrid Giskegjerde Schjetne. Politiet mener dette har vært åstedet for drapet, og at Sigrid skal ha blitt påført stump vold i campingvognen.

De rettsmedisinske og kriminaltekniske undersøkelsene har imidlertid ikke gitt et endelig svar på hvordan Sigrid døde.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger