I dag avgjøres Jensen-isolering

OSLO TINGRETT (NRK): Avgjørelsen om Eirik Jensen fortsatt må sitte isolert faller klokken 12.00. Rettsmøtet gikk for lukkede dører og dokumentene i saken ble hemmeligstemplet i går.

Eirik Jensen ifmb rettsmøte

RETTSMØTE OM ISOLERING: Eirik Jensen (innfelt) ble varetektsfengslet i fire uker 25. februar. To av ukene i full isolasjon. Nå ønsker Spesialenheten å forlenge isolasjonsperioden grunnet bevisforspillelsesfare. Jensen (innfelt) har valgt ikke å møte i rettsmøtet.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Siste: Rettsmøtet er over og det er ventet at avgjørelsen om Eirik Jensen fortsatt skal sitte isolert offentliggjøres rundt klokken 12.00.

Den korrupsjonssiktede polititoppen Eirik Jensen har nektet for alle anklagene som er kommet mot ham, og all straffskyld.

Han er også krystallklart på at han ikke har mottatt penger av investoren Gjermund Cappelen i bytte mot fortrolig politiinformasjon, slik han har forklart i avhør.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Jensens forsvarer

Cappelen selv er siktet for grov narkotikakriminalitet og hevder at han skal ha importert store menger hasj til Norge i en årrekke.

Han har også hevdet at han har fått hjelp av Jensen til å importere narkotikaen. Narkotikasaken etterforskes av Asker og Bærum politidistrikt. totalt har seks personer vært siktet. Flere av dem er fortsatt varetektsfengslet.

Les også: Forsvarer for narkosiktet: – Jensen hjalp min klient smugle hasj i en årrekke

Les også: Ber om videre isolasjon for Eirik Jensen

Les også: Presset Eirik Jensen på økonomi i nytt avhør

Hemmeligstemplet

Helle Gulseth, jurist i Spesialenheten

AKTOR: Helle Gulseth er etterforskningsleder i Spesialenheten. Hun mener at det er skjellig grunn til å mistenke Eirik Jensen for grov korrupsjon.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Spesialenhetens etterforskningsleder Helle Gulseth har begjært at rettsmøtet holdes for lukkede dører og fikk medhold for dette. Spesialenheten har plombert saken og dokumentene i saken er nå stemplet «strengt fortrolig».

Her kan du lese alt om Eirik Jensen-saken.

Dette påpekte også Gulseth i rettsmøtet da hun argumenterte for at det skulle være lukkede dører.

– Rettsmøtet må holdes for lukkede dører, også for pressen. Etterforskningen i denne saken er fortsatt i en tidlig fase og aktor har argumentert for at åpne dører kan skade etterforskningen, sier tingrettsdommer Nina Opsahl og legger til:

– hensynet til offentligheten må her vike av frykt for at det kan skade opplysninger i saken.

«Strengt fortrolig» brukes dersom man anser at det vil kunne forårsake betydelig skade for offentlige interesser, en bedrift, en institusjon eller en enkeltperson at dokumentets innhold blir kjent for uvedkommende.

Vil ha åpenhet

Jensens forsvarer håpet det ville være åpne dører i rettsmøtet.

– Jeg håper det blir et rettsmøte holdt for åpne dører, pressen må få vite hva denne saken egentlig handler om. Min klient må få mulighet til å slå tilbake mot alle påstandene som hasjsmugleren har kommet med, sa han til NRK før rettsmøtet startet.

For to uker siden ble Jensen varetektsfengslet i fire uker. To av dem i full isolasjon. I dag avgjøres det om han må sitte ytterligere to uker isolert fra alle de andre fangene, noe som har vært en stor belastning for ham.

Spesialenheten ønsker å forlenge isolasjonsperioden fordi de mener det fortsatt er bevisforspillelsesfare, som kan ødelegge etterforskningen.

Jensen er ikke til stede i rettsmøtet.

– Det sier seg selv at det ville vært en svært stor belastning, blant annet med det veldig store medieoppbudet, sier forsvarer Jens-Ove Hagen til NRK.


SISTE NYTT

Siste meldinger