I en børsmelding opplyser selskapet at angrepet skjedde natt til tirsdag.
De skriver at IT-systemer i de fleste forretningsområdene er påvirket og at Hydro nå skifter til manuell drift så langt det er mulig.
Alle de åpne hjemmesidene til Hydro er nede for telling.
- Les også:
Hydro: – Dette er en stor sikkerhetstrussel
Hydro sier de arbeider for å nøytralisere angrepet, men at de hittil ikke kjenner det fulle omfanget av situasjonen.
Kommunikasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro sier at de først oppdaget forstyrrelser i nettverket og opplevde problemer med noen av styringssystemene.
– Vi opplevde en unormal datatrafikk sent i går kveld. Det viste seg utover natta at vi er utsatt for et dataangrep, sier han.
Det er årsaken til at de ved enkelte av selskapets anlegg har gått over i manuell drift, altså slik anleggene ble kjørt tidligere.
Flere av Hydros anlegg både i Europa og USA er rammet.
STENGER PRODUKSJON: Kommunikasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro omtaler angrepet som en svært alvorlig situasjon for selskapet.
Foto: Johan B. Sættem– Der det er mulig, er produksjonen stengt ned for å begrense skader, sier Molland.
Får ikke bruke datamaskiner
På spørsmålet om hvor alvorlig de anser situasjonen for å være, svarer Molland at angrepet er av «et omfang de tidligere ikke har sett», og utdyper:
– Det betyr at det har truffet oss i et stort omfang og i flere deler av vår organisasjon.
– Anser dere dette for å være en sikkerhetstrussel?
– Dette påvirker direkte driften i våre systemer, så det er en sikkerhetstrussel. Dette er en alvorlig situasjon som vi jobber med å begrense og kontrollere, sier kommunikasjonsdirektøren.
Molland mener det er for tidlig å si noe om hvem som står bak, og at de i førsteomgang har fokusert på å sikre at driften går videre, samt å forhindre at det oppstår situasjoner som kan skade deres ansatte.
– Det er først og fremst det viktigste vi jobber med nå, så vil vi ta de andre tingene etter hvert.
De ansatte har fått beskjed om å ikke skru på datamaskinene sine eller koble seg på det interne nettverket når de kommer på jobb. Dermed må all kommunikasjon foregå på telefon, tekstmeldinger og møter.
– Det er en krevende situasjon i den digitale tidsalderen vi er i, sier Molland.
NSM: – Bistår Hydro i tekniske analyser
Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) oppgir til NRK at de er blitt kontaktet av Hydro etter angrepet.
BISTÅR HYDRO: Nasjonal sikkerhetsmyndighet ved kommunikasjonsdirektør Mona Strøm Arnøy, sier de bistår nå Hydro med hendelseshåndtering.
Foto: Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM)– Vi er kjent med angrepet og er i tett dialog med Hydro, sier kommunikasjonsdirektør Mona Strøm Arnøy.
Hun forteller at Hydro tok kontakt med deres responsteam og at de har satt inn de ressursene de har.
– Dette er en veldig tidlig fase. Vi bistår Hydro i hendelseshåndtering og analyse, men det er for tidlig å trekke noen konklusjoner. Vårt foreløpige fokus er på å analysere tekniske spor og bistå Hydro, sier Strøm Arnøy.
Flere anlegg berørt
Hydro har fabrikker på Karmøy, Herøya, Høyanger, Årdal, Sunndalsøra, Holmestrand, Magnur, Husnes og Raufoss.
Verkene i Høyanger og Årdal går på manuell drift, noe som krever flere folk på jobb, får NRK opplyst.
– Det forkludrer dagen litt. Det er en del operasjoner som må tas manuelt, men selve ovnsdriften går av seg selv. Det blir mye arbeid fremover med å få lagt inn data, sier klubbleder Lars Kjetil Skeie ved Høyanger metallverk.
Fabrikksjef Roar Ørsund i Sunndal sier til NRK at produksjon og drift går som normalt.