Hegnar: – Har full tillit til Daniel Skjeldam

Styreleder i Hurtigruten Trygve Hegnar sier han har full tillit til Hurtigrutens konsernsjef etter smitteutbruddet på ekspedisjonsskipet «Roald Amundsen».

Oslo 20141029. Trygve Hegnar under pressekonferansen om at han og Petter A. Stordalen og det britiske oppkjøpsfondet TDR Capital går sammen om å legge inn bud på alle aksjene i rederiet Hurtigruten. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Foto: Torstein Bøe/NTB scanpix

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

NRK har i to dager prøvd å få en kommentar fra Hegnar.

Mandag sa han til NRK at han ikke kunne kommentere saken.

– Ingen kommentar, det er Skjeldam som uttaler seg om saken, sier han til NRK tirsdag formiddag.

Tirsdag ettermiddag sier han likevel i en uttalelse at han har full tillit til konsernlederen:

– Hurtigruten er i en krevende situasjon. Det viktigste nå er å ivareta mannskap, ansatte og gjester på en god måte, komme til bunns i det som har skjedd og over tid reetablere tilliten til selskapet. Styret har full tillit til Daniel Skjeldam og støtter ham og de ansatte i dette viktige arbeidet.

Hegnar, som eier i underkant av 5 prosent av Hurtigruten Group gjennom sitt selskap Periscopus, opplyser at styret i selskapet har møter hele tiden.

Også på forespørsel fra NTB om å få en kommentar om de siste dagers hendelser i rederiet, har Trygve Hegnar svart at han ikke har noen kommentar.

Trygve Hegnar har vært styreleder i Hurtigruten siden 2009.

Den største eieren av Hurtigruten er et Luxembourg-basert selskap som er styrt av det britiske oppkjøpsfondsselskapet TDR Capital, ifølge E24. Selskapet eier 81 prosent av Hurtigruten.

Heller ikke majoritetseieren har hatt noe å si om situasjonen.

– På dette har vi ikke noen ytterligere kommentar fra TDR, skriver oppkjøpsfondets presseansvarlig Will Smith i en e-post til E24.

Nest største eier er Petter Stordalens investeringsselskap Strawberry Equities med 11,6 prosent og deretter Hegnar-familiens selskap Periscopus med 4,89 prosent.

Stordalen har også sagt til NRK at han ikke ønsker å kommentere saken.

– Dere må kontakte Hurtigruten direkte om dette, skriver Kenneth Hultgren, kommunikasjonsdirektør i Strawberry Equities i en e-post til NRK.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 22.10.2021
3 277
Smittede siste 7 dager
121
Innlagte
893
Døde
4 195 734
Vaksinerte

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger