Hunder søkte etter penger i Sharifs dekk

Den tidligere dekkongen Tommy Sharif (39) sitter i politiavhør, siktet for grov unndragelse. Politihunder har nettopp gjennomsøkt dekksenteret på Alnabru.

Ransaking på Alnabru

UNDERSØKER DEKKSENTERET: Hunder fra Tollvesenet søkte gjennom dekksenteret til Tommy Sharif på Alnabru.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Tommy Sharif foran en haug med bildekk.

PÅGREPET: Tommy Sharif fotografert under lykkeligere stunder på dekksenteret på Alnabru i 2007.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Tommy Sharif ble pågrepet på dekksenteret i 09-tiden tirsdag morgen. Han har sittet i avhør siden da, mens politiet har gjennomsøkt bedriften på Alnabru, boligen hans og kontoret til regnskapsføreren.

Politiet opplyser til NRK at valutahunder fra Tollvesenet har søkt gjennom dekksenteret fordi de mistenker at Sharif kan ha gjemt penger i dekkene.

– Sharif er siktet for grov bounndragelse, straffelovens paragraf 283, på grunnlag av opplysninger fra bostyrer og skatteetaten om at det er unndratt midler fra konkursboene, sier lederen for økoteamet i Romerike politidistrikt Bjørn Ivar Thune til NRK.

Like før klokken 14 ble hundesøket avsluttet.

– Alvorlig forbrytelse

Politiet mener Sharif har tatt penger som egentlig skulle gått til kreditorer. Politiet karakteriserer saken som alvorlig. Grov unndragelsen har en strafferamme på seks års fengsel.

– Hvorfor gikk politiet til pågripelse?

– Det er fordi vi ønsket å ransake boligen og et dekksenter på Alnabru. Vi har hatt folk som ransaket stedet. Da ble Sharif påtruffet og pågrepet, sier Thune.

– Hva sier han selv?

– Det er for tidlig å si noe om. Han sitter fremdeles i avhør her, sier Thune.

Det var DN.no som første meldte om pågripelsen tirsdag.

Skal ha unndratt millionbeløp

Ifølge en kjennelse DN omtalte i går kveld skal Tommy Sharif ha overført vel 2,9 millioner kroner fra flere av selskapene sine til seg selv i 2013 og 2014, penger som ikke ble innberettet til skattemyndighetene.

Sharifs forsvarer John Christian Elden er i Høyesterett tirsdag.

– Jeg har så langt ikke mottatt selve siktelsen, så jeg har ikke mulighet til å kommentere den. Jeg kan bekrefte at jeg bistår Sharif, og at han vil forklare seg for politiet om de forhold de måtte ha interesse for, sier han til E24.

Ble mangemillionær

Tommy Sharif (39) startet med salg av dekk og felger fra foreldrenes garasje på Romerike, og ble mangemillionær med høy medieprofil. Samtlige av Sharifs ni selskaper er nå under konkursbehandling etter at Sharif selv har begjært oppbud.

Bostyrer Christian Lundin mistenker økonomisk kriminalitet og varsler mulige omstøtelser av transaksjoner og styreansvar for Sharif.

– Jeg var ikke kjent med at han skulle bli pågrepet i dag, samtidig er jeg tilfreds med at politiet tar denne saken alvorlig. Det kan bidra til at vi får opplysninger som jeg også er avhengig av, sier Lundin til NRK.

– Harddisker fjernet

I forrige måned ble Sharifs selskaper slått konkurs.

Gjennomgangstonen er at det i flere av selskapene ble levert manglende regnskap, det var ulovlige lån i millionklassen, og selskapene ble drevet for kreditors regning, skriver Nettavisen.

Bostyrer Christian Lundin har hatt problemer med å få tilgang på fjorårsregnskapet. En dataserver som inneholder regnskapet skal være fjernet, og det samme skal gjelde kameraovervåkingsutstyr og flere harddisker. Kun Sharif har tilgang på rommet der dette var oppbevart, sa Lundin i retten.

– Det er alvorlig at han bare i år har tatt ut 3 millioner kroner. Det å unndra midler fra kreditorene, er i seg selv alvorlig. I tillegg er harddiskene der regnskapene ligger, fjernet, sier Lundin.

Sharif ble i retten mandag pålagt å skaffe maskinene og serveren innen neste mandag, noe han sa han skal ordne.

– Vi må forfølge og se hvor det er blitt av pengene. Jeg har ikke innsyn i hans private konti, men når politiet nå griper inn, kan det komme fram, påpeker Lundin overfor NRK.

Grovt skattesvik

Overføringene av 2,9 millioner fra flere av selskaper sine til seg selv i 2013 og 2014, er av en slik størrelse at det ifølge kjennelsen må regnes som grovt skattesvik og straffbart.

Skatt øst og kemneren i Skedsmo krever vel 1,3 millioner kroner i skatt av Sharif etter overføringene. Økokrim frøs i slutten av april i år dette beløpet på kontoen til Sharifs sønn.

Ifølge kjennelsen skal Sharif ha overført 1.460.000 kroner fra sin egen til sin mindreåriges sønns konto i midten av april, og deretter ble det foretatt over 20 overføringer og større uttak på sønnens konto. Lundin sier dette er penger som tilhører selskapene, og han viser til at Sharif selv har sagt seg enig i at pengene verken er hans eller sønnens.

Sharif ønsket ikke å kommentere kjennelsen om beslag i kontoen, skriver NTB.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger