Humlegård beklager behandlingen av Fostervold

– Det er ikke slik vi ønsker å kjøre ansettelsesprosesser, og det må jeg ta selvkritikk på, sier politidirektøren.

Humlegård beklager behandlingen av Fostervold.

Se tirsdagens Dagsrevy-reportasje og Fostervold-saken.

Det har blåst kraftig rundt Politidirektoratets ansettelse av ny beredskapsdirektør etter at det kom frem at visepolitimester Marit Fostervold (45) i Trøndelag politidistrikt trakk sin søknad etter å ha blitt oppringt av HR-direktør Karin Aslaksen i POD i etterkant av sitt jobbintervju. Fostervold hevder også at hun i etterkant av denne telefonsamtalen ble bedt om å dementere det hele.

– Beklagelig

Etter flere dager med kritiske medieoppslag, kom tirsdag politidirektør Odd Reidar Humlegård på banen.

– Når vi ser hvordan saken har utviklet seg og hvordan en søker har opplevd denne prosessen, så er det klart at det er beklagelig. Det er ikke slik vi ønsker å kjøre ansettelsesprosesser, og det må jeg ta selvkritikk på, sier han til NRK.

– Ryddige intervjuer

Humlegård sier at de ikke har noen interesse av at søkeren skal trekke søknaden sin, heller ikke Fostervold.

– Det har hun gjort på eget grunnlag, men jeg forstår at hun opplevde det på den måten hun forklarer. Det er beklagelig, og ikke slik vi ønsker at en søker skal oppleve søkeprosessen, sier han.

Han mener at de Politidirektoratet har kjørt ryddige intervjuer og sier de har forstått også på Fostervold at hun har vært fornøyd med den delen av prosessen.

– Men hun har ikke vært fornøyd med hvordan det har blitt behandlet i ettertid. Hun har opplevd dette på en annen måte enn det var ment fra vår side. Det er beklagelig, og det er det vi som har et ansvar for, sier han.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger