NRK Meny
Normal

Frp: – Rapporten endrer ingen ting

Mens Frp mener rapporten om sexkjøpsloven ikke endrer noen ting, vil Høyre bruke tid på å studere rapporten før de konkluderer.

Ulf Leirstein i Frp mener man ikke blir kvitt sexkjøpsmarkedet selv om man har en lov mot kjøp av sex.

Ulf Leirstein (Frp) synes ikke evalueringen av sexkjøpsloven er særlig god.

Tidligere i dag ble en uavhengig evaluering lagt frem i Justisdepartementet som viser at omfanget av prostitusjon er redusert, og at sexkjøpsloven har hatt en gunstig virkning på bekjempelse av både menneskehandel og hallikvirksomhet.

Like etter fremleggelsen kom opposisjonen med en klar oppfordring til Høyre og Frp om at de må endre sitt syn på sexkjøpsloven.

– Denne evalueringen bør sette et punktum for debatten om opphevelse av sexkjøpsloven, sa SV-leder Audun Lysbakken, mens KrF mener loven må bestå..

Laster Twitter-innhold

– Ingen god rapport

Men til tross for at rapporten viser at omfanget av prostitusjon er redusert, er Frp fortsatt imot sexkjøpsloven.

– Denne rapporten er jo ikke så veldig god. Den beskriver en nedgang på 20 prosent – det betyr at det fortsatt er et veldig stort marked. Man blir altså ikke kvitt dette markedet med loven, sier stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp).

Han påpeker at loven hatt litt effekt, men at effekten er liten.

– Så blir det et prinsipielt spørsmål om man synes det er greit at folk, mot penger, synes det er greit at man kan avtale disse tjenestene. Det er en prinsipiell tilnærming Frp har hatt i mange år, sier han.

Vi må jobbe med denne saken fremover og få til et godt resultat, sier Margunn Ebbesen i Høyre.

Margunn Ebbesen i Høyre sier de trenger tid til å studere rapporten.

Trenger tid

Evalueringen av loven ble bestilt i september i fjor og skulle vurdere virkningene av loven. I evalueringen kommer det frem av prostitusjonsomfanget er redusert med 20–25 prosent sammenlignet med året før loven trådde i kraft.

Margunn Ebbesen i Høyre sier rapporten er gir et klart og tydelig signal om at prostitusjon har gått ned, men at det er vanskelig å konkludere om loven har virket alene, eller om det er i kombinasjon med andre lover.

Vil dere snu?

– Nei, det er viktig at vi først leser rapporten grundig og tar med oss denne i lag med annen informasjon, og så går vi grundig gjennom den i stortingsgruppa før den skal behandles i Stortinget, sier Ebbesen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger