- Millioner til gode skoler

Høyre vil gi store pengepremier til kommuner som får de beste skoleresultatene. Partiet vil ta utgangspunkt i resultatene fra de nasjonale prøvene.

Erna Solberg

Høyreleder Erna Solberg vil gi millionpremier

Foto: Josefsen, Jon-Michael / Scanpix

Les også:

Potten skal være på anslagsvis 75 millioner kroner og deles på to eller tre kommuner og fylkeskommuner. Høyreleder Erna Solberg sier det er viktig å honorere de som styrer kommunene for å få en bedre skole.

- Dette er å vise frem det beste. Det kan virke motiverende for de som gjør det dårligere, sier Erna Solberg.

Anti-mobbing

Høyre mener at skolene også må ha program for å bekjempe mobbing og drive med systematisk videre- og etterutdanning av lærere.

- Det er ikke sånn at det er de med de beste resultatene på en prøve, som skal premieres. Det er de skolene som løfter elevene sine mest, sier Solberg.

Møtt med hoderisting

Marianne Aasen (Ap)

Lederen i Utdanningskomiteen på Stortinget, Marianne Aasen(Ap)

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Lederen i Utdanningskomiteen på Stortinget, Marianne Aasen fra Arbeiderpartiet, vet ikke om hun skal le eller bare riste på hodet.

- Det snakkes om mange forskjellige måter å måle dette på. Alt blir blandet til en lapskaus og belønnet med store beløp. Jeg tror det må tas helt andre grep enn å lage en slik konkurranse, sier Aasen.

Ikke begeistret

I de nasjonale prøvene, som tester elever i femte og åttende klasse, har Nord-Trøndelag fylke gjort det dårlig to år på rad. Senterpartiordfører Einar Strøm i Leksvik lar seg ikke begeistre av Høyreforslaget.

- Jeg slutter ikke å forundre meg over at sentrale politikere tror at vi på lokalplanet er kaniner som hopper så snart det henges opp gulrøtter. Jeg tror pengene er interessante å konkurrere om for dem som allerede er på seierspallen eller i nærheten, sier Strøm.

SISTE NYTT

Siste meldinger