NRK Meny
Normal

Høyesterett opprettholder millionerstatning til Jeff Mwangis etterlatte

Sjåføren som kjørte ned og drepte faren til artisten Stella Mwangi må betale de etterlatte én millioner kroner i oppreisning etter at Høyesterett fredag forkastet anken hans.

Stella Mwangi deltar på minnestund for Jeff Mwangi

FÅR MILLIONERSTATNING: Stella Mwangi og flere andre familiemedlemmer ble tilkjent 125.000 kroner hver i oppreisning i dommen fra tingretten. Høyesterett har nå opprettholdt erstatningsbeløpet. Her under minnestunden i 2012.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Sjåføren som kjørte ned og drepte Jeff Mwangi i 2012 anket størrelsen på erstatningsbeløpet til Høyesterett.

Les: – Det er veldig mye med åtte etterlatte

Han ble i Øvre Romerike tingrett dømt til 120 dagers fengsel og til å betale til 125.000 kroner i oppreisning til åtte familiemedlemmer.

Da saken ble ankebehandlet i Eidsivating lagmannsrett tidligere i år, ble straffen redusert til 90 dagers fengsel, mens erstatningsbeløpet ble opprettholdt.

Det er størrelsen på erstatningsbeløpet Høyesterett nå har tatt stilling til.

Sjåførens advokat har pekt på at erstatningsbeløpet satt høyere enn det som tidligere har vært normalt for uaktsom, og at flere av de etterlatte bor i land med langt lavere levekostnader enn Norge.

Høyesterett fant på sin side at erstatningsbeløpet var sammenlignbart med det som de siste årene har vært vanlig for andre voldsforbrytelser, og mente det var prinsipielle problemer med å redusere erstatningsbeløpet for fornærmede bosatt i utlandet.

Les: Stella Mwangi: – Nå føler jeg meg fri

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger