Høydepunktene fra debatten i Bodø

Bør kommunene få øremerkede penger til å drive bibliotek, har Siv Jensen sett videoen «alle andre» har sett og er egentlig oljeboring kulturpolitikk? Her er høydepunktene fra kveldens debatt i Bodø.

Programleder Leo Ajkic og finansminister Siv Jensen er uenige om vi bør lete etter olje utenfor Lofoten og Vesterålen.

VIDEO: Leo Ajkic utfordret Siv Jensen om oljeboring i Lofoten og Vesterålen.

Valglogo

Bård Vegar Solhjell, nestleder (SV) sier han vil øremerke midler til bibliotekene. Han er bekymret for at pengene ikke når fram dit de skal.

– I motsetning til Solhjell, så har jeg tillit til lokalpolitikerne. Jeg har mange bevis for at lokalpolitikerne prioriterer bibliotek i kommunene, sier Widvey. Hun vil ikke øremerke midlene.

Frp-ordfører i Hadsel Kjell-Børge Freiberg kunne på sin side fastslå at ingen har flyttet til kommunen på grunn av folkebiblioteket. Han vil heller åpne for oljeboring.

Kjell-Børge Freiberg, ordfører i Hadsel kommune, mener midler til vei og næringsliv vil gjøre mer for kommunen hans enn penger til bibliotek.

Siv Jensen var invitert for å snakke om Syria-flyktningene, og selvfølgelig måtte hun svare på om hun hadde sett videoen til partikollega Anders Anundsen som hele Norge snakker om for tida.

– Det har blitt en snakkis, så nå må jeg nesten se denne videoen, sier Jensen. Hun sier hun ikke har sett videoen på grunn av at hun har vært opptatt med møter om statsbudsjettet.

Siv Jensen sier hun fortsatt ikke har hatt tid til å se justisministerens omstridte informasjonsvideo.

I kjølvannet av videoen har det også kommet mange parodier. Satirikerne i 5080 hadde tatt en «Anundsen» i sin skrytevideo for biblioteket i den fiktive kommunen Mananger.

Det er ikke mange årene som skiller storebror Erlend og lillebror Erik Skaug Ingebrigtsen. Politisk står de derimot langt fra hverandre.

Det ble tilløp til politisk søskenkrangel da de to stilte i debatten fra Bodø.

Brødrene Erlend(AUF) og Erik Skaug Ingebrigtsen (Unge Høyre) representerer hvert sitt ungdomsparti, noe som fører til heftige diskusjoner rundt middagsbordet.

Fredagspanelet tok for seg de politiske høydepunktene i uka som har gått. Ikke uventet ble en viss justisminister trukket fram her også.

Egon Holstad, Martine Aurdal og Per Sundnes velger ut ukens beste politiske hendelser.

SISTE NYTT

Siste meldinger