– Vi har ikke noe usnakket

KrF-leder Dagfinn Høybråten kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Inger Lise Hansen. – Det dreier seg om ulike syn på hva som kreves av lederrollen, sier Høybråten.

Dagfinn Høybråten
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

– Der står Inger Lise Hansen og jeg for to ulike syn. Mitt syn handler om at man i en organisasjon må ha takhøyde, men det må være tak. Man må ha en debatt, men det er ulike arenaer for interne og eksterne debatter, og det er viktig at en ledelse spiller sammen i et team. Det har vi ikke lyktes godt nok med i den ledelsen KrF har nå, sier Dagfinn Høybråten til NRK.

– Hun er prisverdig direkte

I programmet «Trude» tok avtroppende nestleder i KrF Inger Lise Hansen i går et kraftig oppgjør med partikulturen og med Høybråtens lederstil.

Hun fortalte at hun ble sendt på gangen når stortingsgruppen behandlet saker, hun ble skjøvet langt ned på talerlistene og konsekvent omtalt som observatør på gruppemøtene i Stortinget. Det toppet seg da hun ble holdt helt utenfor strategimøtene til stortingsgruppen i forkant av valget i 2009.

I dag kommenterer Høybråten Hansens uttalelser og sier at han ikke kjenner seg igjen i det hun forteller.

– Jeg respekterer hennes opplevelse av det hun beskriver, selv om jeg har en annen opplevelse, sier han.

– Hvordan er da ditt syn og din opplevelse?

– Det har ikke jeg noe behov for å gå inn på i det offentlige rom. Jeg mener at slike spørsmål best tas opp på tomannshånd eller i interne fora. Det er sånn jeg arbeider. Både før og etter programmet i går har Inger Lise Hansen og jeg snakket sammen. Det gjør vi godt. Hun er prisverdig direkte. Jeg vet hvor jeg har henne, og derfor hadde vi ikke noe usnakket før programmet i går, og det har vi heller ikke i dag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Inger Lise Hansen

Inger Lise Hansen sier hun en periode ble kvalm ved tanken på å skulle gå på jobb på partikontoret.

Foto: Stig Jaarvik / NRK

– Er ikke perfekte, men gjør noe med det

Høybråten mener arbeidet til KrFs strategiutvalg viser at partiet det siste året har tatt systematisk tak i sin kultur og åpnet opp for en grunnleggende debatt.

– I det ligger det en klar erkjennelse av at vi ikke er perfekte. Vi har store utfordringer å ta tak i, men vi gjør det og har gjort det. Jeg mener det nå ligger til rette for at partiet får en ny start, en ny ledelse.

– Har KrF et kulturproblem?

– Det er ingen i KrF som kjenner seg igjen i de ekstreme beskrivelsene av vår partikultur media formildler. Men partiet har selv tatt tak i sin partikultur. skal KrF opp og frem, skal vi også forbedre vår kultur., sier Høybråten.

SISTE NYTT

Siste meldinger